30e april 2011

Halloj! Idag har jag inte gjort något speciellt, åkte med mamma till Kållered där vi tittade på tyger till Smillas bur för nästa kattuställning och så tittade vi på skor, hittade inte några fina tyvärr. När vi kom hem efter att ha pumpat sommarmusik på min spotify (i mobilen, grymt!) började jag titta på skal till min iPhone, vad mycket fint det finns! Antingen blir det ett rosa skal eller ett blommigt, lite somrigt sådär. Annars har jag som sagt inte gjort så mycket, pluggade lite musikteori och matte förut och har ätit glass. En tråkig dag med andra ord...

Ska ta mig lite chips och sätta mig framför tv'n nu tänkte jag, nästa år hoppas jag på en roligare valborg... Aja, it is what it is. PUSS


Sötan på sin första kattutställning, hon hade det så mysigt därinne att jag nästan själv ville krypa in... :)


29e april 2011

Fredag! Dags för helg! Dessvärre blir det plugg för min del, ligger efter i matten då jag var sjuk i en vecka och måste plugga till ett musikteori-prov jag ska ha nästa vecka. Plugga gör jag nog på balkongen, om det är fint väder vill säga. Idag har jag bara haft musik, vi skrev på låten och har nu två verser och en brygga. Inte dåligt det! Vi ska sjunga på finska, hur det nu ska gå, och har skrivit av text om handcreme och hur man stoppar in en tampong... Jag hoppas verkligen att det inte kommer någon som kan finska på konserten... Haha! Lärarna tyckte att det var en bra idé, points! Vi slutade vid lunch och då åkte jag hem där ett viktigt brev väntade på mig...

Jag har fått sommarjobb på dagis! Ska jobba juni till juli, vilket är super då det kommer vara bättre väder i juli än i juni. :) Jag ska jobba på tre olika avdelningar, två av dem är för barn som är 1-2 år gamla. Åh vad roligt detta ska bli! Jag älskar barn, så söta!


28e april 2011

Hejsan! Har idag haft en riktig grammatikdag! Grammatik i både svenska och engelska är väl inte sådär jättekul men äh nu blir det gjort... Hade rep efter lunch där vi tjejer försökte skriva text men det gick väl sådär... Vårt försök med att låta läskiga resulterade i en aning misslyckad text... Haha! I'm gonna burn you down, down to the ground. Vi ska nog inte ta med den raden. ;)

Efter skolan mötte jag upp mamma och pappa, vi hämtade brorsans studentplaket. Plakatet är jättefint och Daniel är så söt på bilden! Nu står den i tryggt förvar i källaren, bara en månad kvar tills han tar studenten. Knäppt! Förresten har jag fått dille på sommarlåtar, inte så konstigt med tanke på vädret. Underbart!


Bilden togs för några veckor sedan.

Projekt ESC

Idag var startdagen för projektet Eurovision song contest! Tidigare år har det varit melodifestival, men iår ska varje grupp representera ett land och skriva en låt i samma stuk som ett bidrag det landet en gång skickat. Jättekul! Man ska även ha en koreografi, bli sminkade, vara lika klädmässigt, spela in en film på 15 sekunder som visas innan man kliver upp på scenen och bli fotograferade. Awesome! Våra lärare kommer att vara en jury och dela ut poäng och i slutet kommer publiken att få ringa och rösta på det bidrag som är bäst. Detta måste vara det roligaste projektet vi har haft i ettan! Min grupp ska representera Finland och skriva en låt a'la Lordi. Haha!

Nu blir det lite tv innan jag går och lägger mig.
Pusshej!


Passar jag in i Lordi? HAHA. Mittenbilden är ju klart bäst!


27e april 2011

Hellu! Igår var det så härligt väder! Gillas! Vi satt ute i solen och skrev på utvärderingspapper av lektionerna hittils, hade engelska och en två timmar rolig livskunskap! Jag tror att den sistnämda kursen kan bli riktigt rolig. :)
Idag börjar vårt nya projekt; melodifestival! Det ska bli jättekul eftersom det är helt annorlunda mot våra andra projekt, på ny musik har de detta projektet varje vår och alla ny musikare är tillsammans. Vi har bara musik idag och vi ska även få ett nytt schema för dessa veckor där bara detta projektet, svenska, engelska och matte är schemalagt. Göttans! Efter skolan ska jag åka och köpa ny mobil, det blir en iPhone för min del, jag tappade nämligen min HTC som nu måste repareras... Nu måste jag kila, puss!

 
Två bilder från fredagskvällen lånade av Olivia ;)

Påsklov

Åh vilket härligt påsklov jag har haft! I tisdags träffade jag tjejerna i gamla klassen, Olivia och Frida var självklart också med och även Lisa som hade åkt hem från Örebro. Mys! Vi möttes upp vid brunnsparken och gick till ett mysigt men ganska dyrt café där vi åt lunch, min i form av världens godaste smoothie och en foccacia, vi satt där och skrattade och pratade väldigt länge innan vi begav till bion. Vi såg Blue Valentine vilket var en helt okej film, den var inte dålig men ändå ingen film jag skulle rekommendera att se. Som bok skulle den nog vara grym dock! Efter den helmysiga dagen väntades en dag med läsning, har ju en romananalys att skriva, läser just nu Elsas Värld. Otroligt bra är den! I torsdags var jag på påskmiddag och sedan besökte jag BikBok, fick hem en stickad tröja (ingen tjock, utan den är bra nu på våren och sommaren när det är regningt) och ett par underbara spetsshorts.

I fredags bar det iväg till Frida, det blev långpromenad i solen, marshmallowgrillning på en klippa när Olivia hade kommit med musik på hög nivå, Törnrosamys och prat om allt mellan himmel och jord. Sov över och åkte sedan hem vid ettiden och då väntades det middag med lilla söta mormor. Söndagen spenderade jag för mesta dels på balkongen, åh vilket underbart väder vi har fått! Fick även ett påskägg, det måste man få när det är påsk! Sista dagen på lovet var middag hos mormor planerat, hennes mumsiga kycklinggryta var av mig väldigt efterlängtad. Så gott! Toppen att vädret är awesome! Såhär varmt var det väl inte förra april? Nice är det i alla fall! Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon väntas skola efter en vecka sjuk och påsklov. Längtat? Ja! Natti, natti!


På balkongen i lördags! Vi har nätat in våran balkong så nu kan katterna ligga och sola! :)

15e april 2011

Friday I'm in love.
En dag av att inte ha gjort någonting och utan ångest inför en uppsats var riktigt skönt. Har inte mått bra den senaste veckan och därför inte orkat skriva på uppsatsen som skulle in igår, men i förrgår och igår satt jag och skrev och skrev och blev faktiskt nöjd med resultatet så idag har jag inte behövt tänka på det för en gångs skull. Jag har tillbringat dagen till städning, bläddrande i nya SOLO som damp ner i brevlådan och lite tv-tittande. Mår mycket bättre, har bara lite förkyldning kvar och lite hostning men det är stor skillnad mot för ett par dagar sen. Skönt! Nu är det lov också, great! Jag ska försöka planera in en massa skoj för sitta inne v ä g r a r  jag! Har bestämt dejt med min gamla fina klass, det blir fika och bio på tisdag. Vi var en liten pytteklass så det ska bli jättemysigt!

Just nu springer mina katter runt som galningar och tjuter som... Ja, galningar också. Jag förstår inte vad de håller på med... Haha, nej nu ska jag lägga mig i sängen och läsa Elsas värld. Natti natti!

12e april 2011

Jag sitter och dricker varm chailatte ur min stora fina kopp som är prydd med texten "I love shopping". Så sant så. Ute är det molnigt och inte alls lika fint väder som vi hade i helgen, men det är för min del bara bra. Jag vill ju inte missa all vårsol. Imorse sov jag till elva vilket är det senaste jag sovit på länge, i ett par veckor har jag ofrivilligt vaknat vid sju-åttatiden. Får hoppas att det vänder nu. Åt en fin frukost förut, jag älskar frukost. Mums! Smilla ligger och jamar och har sig, i natt har hon varit supermysig och lagt sig tätt intill mig. Idag måste jag skriva på uppsatsen, det är inte det lättaste när man är sjuk men jag ska försöka göra klart två av tre punkter i alla fall. Måste också tvätta mitt inte så rena hår, ska köra på inpackning också. Det behövs efter den vintern som vi haft! Puss!


19.14

Jag har inte kommit långt alls med uppsatsen, faktum är att jag inte vet vad jag ska skriva. Hjärnstopp med andra ord. Nico ligger och tvättar Smilla som har börjat bli större. Hon är snart ett halvår gammal. :) Nu har Gossip Girl börjat igen, har missat ett par säsonger då serien sänds på den sämsta tiden så jag kan inte kolla på det tyvärr. Ska dock köpa första säsongen tänkte jag och börja om från början by myself. Önskar att jag hade boxen nu, fy vad tråkigt man kan ha det... Det blir ingen skola imorgon, men jag ska försöka att inte ligga på latsidan ändå. Uppsatsen ska bli färdig har jag bestämt! Ska även kolla igenom grammatikpapperna i engelska vi har haft prov på och kolla att jag verkligen kan, snart är det ju nationella proven! Fast jag ska självklart inte plugga hela tiden, jag är ju sjuk, så det blir många koppar chai och mys framför Elsas mode. Jag hoppas att det blir lika fint väder imorgon som det var idag så att man kan sitta på balkongen lite grann också. Nu ska jag ägna kvällen åt lite datorspel, för det får man om man är sjuk.


Silvriga naglar är så fint! Ikväll ska jag måla naglarna i en härlig rosa färg.

Ordered


Bland annat detta klickade jag hem igår tillsammans med ett par basplagg och lite annat smått och gott. Mina drömshorts väntade jag alldeles för länge på så de är självklart utsålda... Ni anar inte hur mycket jag älskar de shortsen! Det var kärlek vid första ögonkastet, båda varianterna! Aja, får hoppas att de säljs i någon affär så att jag kan haffa dem där! Den virkade cardiganen köpte jag faktiskt i nougatfärgen i vintras men den var ful i ryggen så jag lämnade tillbaka den, den här färgen var faktiskt mycket finare. Så detta plus lite till ska jag hämta ut nästa vecka. Lycka!

10e april 2011

Jag ligger i sängen just nu och suktar efter värmen och solen som skiner för fullt ute. Igår fixade mamma och pappa balkongen som nu är kattvänlig med nät runt och människovänlig - det vill säga med mysig matta, stolar och sommarfina saker. Nico älskar värmen och har legat i solen ett tag nu. Mys. Denna förkyldningen känns som en favorit i repris från februari. Eller nja, favorit och favorit är det nog inte men nästan likadant känns det. Fast jag känner mig bättre idag, det är bara hostningen jag blir tokig på. Idag ska jag försöka få gjort min uppsats om Tunisiens revolution och dricka en massa egengjord chailatte så att jag kan gå till skolan imorgon. Tveksamt att jag kan det, tänker dock absolut inte vara hemma hela nästa vecka. It's a no-no! Till onsdag, max. Off to plugg!


7e april 2011

Efter att ha mått sisådär i prick en vecka nu har jag blivit mycket sämre och stannar därför hemma idag. Jag har dragit på mig en dum förkyldning och hostning på det. Som tur är blev jag sämre efter konserten och inte före! Jag tycker att jag har varit duktig som gått till skolan även om jag inte mått så bra men nu är det värre så ingen skola för mig idag. Har förresten smittat hela familjen vilket jag tycker är lite småkul. Haha, skämt åsido. Ska gå och lägga mig i sängen igen. Ha en fin dag!


6e april 2011

Hejsan! Ni förstår inte hur trött jag är just nu! Haha! Idag har jag inte haft några lektioner alls, bara konserter! Vi började vid nio idag och spelade igenom låtarna för att se till att allt var som det skulle. Första konserten var klockan 10, det var elever på skolan som tittade förresten, och den gick bra! Andra konserten en timme senare gick lite mindre bra, fast lärarna tyckte att den gick bättre? Jag klantade till mig när jag skulle presentera bandet och skämdes resten av konserten... Jag glömde bort allas namn och stod och tittade på dem för att försöka komma på namnen men det var totalt stopp. Inte kul alls då, men nu i efterhand så var det väl inte så farligt... Typ. Haha. Tredje konserten spelade vi efter lunch och den gick bäst! Så himla kul var det! Sen hade vi en extremt lång håltimme, mellan två och sex. Timmarna spenderade vi med käk inne i teorisalen där Josefine spelade mycket fin musik på pianot... och gjorde väldigt fina miner till... Haha! Blev mycket skratt där! ;) Och så satt klassen och hade kul i Hallen. Jag hade äran att få åka med på datorstolståg! :)

Kvällskonserten som vi hade för de vi känner började klockan 7 och den konserten gick allra bäst! Man får en sån otroligt bra känsla när man står där på scenen och gör det man älskar mest. Älskar't!


5e april 2011

Hejhej! En helt vanlig tisdag med ensemble, engelska och idrott på schemat har det varit idag. Jag börjar bli riktigt nervös inför morgondagen... Jag har dessutom ingenting att ha på mig! Enligt min grupp ska vi ha lite glammiga kläder och lärarna säger att vi ska klä oss som de gjorde när låtarna släpptes, vilket var på 60-talet. Jag har varken glammiga eller retro-kläder. What to wear?

Update: Nu har jag äntligen hittat outfiten! Det får bli en orange siden-överdel i 60-talsstuk och en svart kjol. Enkelt men bra. Nu kan jag pusta ut och börja längta efter imorgon. Åh vad kul det ska bli!


4e april 2011

Hej! Idag har vi haft bandrep, matte där jag trodde att jag skulle dala av och svenska där vi presenterade om göteborgska. Det gick bra, hade kunnat gå bättre men vi gjorde vårat bästa så då är jag nöjd. Jag skippade dansen idag eftersom jag varit så yr idag, måste även öva på mina stämmor till konserten. Jag har inget mer att säga så jag avslutar inlägget med två härliga sommarbilder tagna för snart tre år sen. Jisses vad fort tiden går!

 


My week

Jag har haft lust men ingen ork till att sätta mig ner och blogga men jag känner att det är dags nu. Kan köra en "My week" som jag gjorde för ett tag sen. Inte för att det var något speciellt, men...

Måndag 28e mars:
Skola och en otroligt rolig danslektion. Vi hade en vikarie vars dans passar mig bättre än vår vanliga danslärare så om jag fortsätter på jazz väljer jag absolut henne som lärare. :) Tjötade med Olivia efteråt, it's a must!

Tisdag 29e mars:
Musik och engelska stod på schemat, idrotten var inställd så det blev en kort dag. Åkte till wayne's för att köpa chailatte men det fattades ett par kronor för att kunna betala med kort så jag sket i det och åkte hem och joinade en skål med müsli istället. Mums.

Onsdag 30e mars:
Engelska, matte och svenska stod på schemat. På svenskan skulle vi jobba med våra grupparbeten om dialekter, min grupp hade göteborgska och vi åkte in till stan för att intervjua personer om just göteborgska. Vi träffade på en hel del olika personligheter varav tre av dem var härliga goa gubbar. Haha! Åkte hem efter lite häng vid göteborgshjulet och sedan kom Frida hem till mig. Vi gick runt på prommis och pratade om allt möjligt med choklad som sällskap. Mysigt.

Torsdag 31e mars:
Nothing special. Sista dagen innan "riktiga" våren börjar. Härligt härligt!

Freag 1a april:
April april! Lyckades med att inte bli lurad av någon (förutom en tidning... men det gills inte!) utan lurade istället mamma och brorsan att de har ett sjätte sinne. (Jag orkar inte att förklara...) Repade med bandet till lunch vilket gick supe och åkte sedan hem.

Lördag 2a april:
Gick upp jättetidigt för att kattutställning var inplanerat. Den här gången skulle vi inte åka och titta utan ställa ut Smilla. Det var jättekul och Smilla var så duktig. Jag och mamma hade med oss hennes favoritleksaker som hon låg och lekte med när hon inte sov. Vi fick låna ett jättesött burskynke med Hello Kitty-mönster på av Smillas uppfödare, det passade Smilla perfekt. Haha. Smilla var den enda honan i sin klass men fick en rosett ändå! Något av det bästa man kan få - Excellent 1! Man kan få ex2, ex3 osv. men ettan är det bästa så vi var så stolta över lilla Smillis. Vi åkte hem vid femtiden och då var jag supertrött men det var värt det för kul var det!

Söndag 3e april:
Slappdag! Efter gårdagen är jag hur trött som helst så jag har ingenting inplanerat idag.