30.11.2011

Sista november, imorgon är det december och det firas med julkalendern på morgonen. Ska bli supermys, årets verkar vara riktigt bra. Men först är det onsdag och idag har jag trippelpass i svenska och presskonferens på engelskan där de tre banden i klassen skall svara på frågor och så. Senare i eftermiddag har jag utvecklingssamtal, blir spännande. Jag vet redan att jag måste ta för mig mer i ensemblen och jobba på självförtroendet men annars tror jag att jag ligger bra till. Måste sticka till spårvagnen nu, ha en fin dag!


Just nu.

29.11.2011

Med nytvättat hår sitter jag här och skriver i reklamen på Desperate Housewives, en av veckans måsten. Jag hade en kort skoldag idag beståendes av arrangering & komposition + text till musik fram till lunch, därefter skulle killarna simma på gympan så vi tjejer fick sluta tidigt. Fikade med Olivia på det mysigaste cafét i stan och satt där i ungefär två timmar. Pratade om allt och inget och värmde mig med chailatte. Åkte sedan hem i regnet {snö, var är du?} och åt middag. Under kvällen har jag hjälpt mamma att tvätta katterna då det är kattutställning i helgen och blivit tokkär i ett par galet snygga skor... Kärlek vid första ögonkastet kan man säga. Förresten blev Smilla lite crazy förut och började klättra på min rygg för att rymma ifrån vattnet, haha. Innan jag slocknar ikväll skall jag gå igenom bandets historia inför presskonferansen på engelskan imorgon och läsa en bok. Älskar att ligga i sängen under ett varmt täcke och få gömma undan sina egna problem mot problem i böcker och bara mysa.


28.11.2011

Igår var det första advent. ♥ Vi hade supermys här hemma med fixande på förmiddagen och sedan god middag. Fikade på kvällen då vi tände första ljuset. Julmust, kladdkaka och pepparkaka slank ner i magen. Var fint det. Mami och jag har en tradition att gå ut på en adventspromenad första advent varje år där vi pratar om allt och inget, tittar in i fönstren och bara myser i kylan innan vi går in i värmen och fikar. Eftersom vi hade storm igår skippade vi det och tar det nu på söndag istället. Ni skulle bara höra hur det blåste! Det lät som att det åskade och mitt fönster skakade. Idag märktes det inte att det var storm igår så man kunde gå utan att blåsa iväg. I skolan hade jag ett välbehövligt ensemblepass, sedan ljudteknik och matte efter lunch. Skulle tydligen ha prov i naturkunskap idag vilket jag helt missat på grund av missuppfattningar {missat ett par lektioner och har gått in på klassens hemsida flera gånger för att se vad man missat, på lärarnas begäran i början på terminen, där det inte stod någonting... Lite segt men aja, får göra provet nästa vecka.} Åkte sedan hem och har sedan dess ätit middag och haft långtråkigt. Skall titta lite på tv innan jag landar i sängen. Natti!

Min lördag.

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det var kul ändå. Fick tag på en jättefin adventsljusstake och en liten julgran jag skall ha i mitt rum i jul. Vad mysigt det kommer att bli senare i December med fint julpynt och julgranen klädd med finfina kulor och glitter. Längtar. Undrar bara hur länge kulorna kommer att stanna i granen med tanke på galna Smilla... Nico älskade våran julgran förra året och låg och myste under den varje dag, så jag kanske får besök utav honom? Haha. Olivia träffade jag inte förrän på eftermiddagen och då beundrade vi de underbara julaskarna fyllda med sminkprodukter inne på Kicks. En sådan skulle man ju mer än gärna vilja ha under granen iår. Fick inte tag på en concealer, den jag hade tänkt mig var slut så jag får fixa det en annan dag. Vi satt sedan på Café Tugg och fikade och pratade om allt möjligt. Jag köpte mig en julmust och åh så god den var. Åkte sedan hem till henne och var där en stund innan jag begav mig hemåt där jag sedan dess har glott på tv. Skall strax gå på dejt med sängen tänkte jag, supertrött. Dröm sött.


26.11.2011

Sitter med min silvriga tröja på och skall snart åka för att köpa ny adventsljusstake och lite annat. Hoppas jag får tag på en fin. Vid två skall jag träffa Olivia i stan där jag skall kika efter ny concealer. Är lite sugen på en ifrån Makeup Stor, 'eazy cover', den verkar riktigt bra och krämig dessutom. Får se vad jag kommer hem med. Blir kul att träffa lilla Oliven, på Open Sign var hon ju för upptagen bakom scenen så det blev inte mycket prat där inte. Men idag så! Senare i eftermiddag/ikväll blir det bakning med mamma och lite fix inför advent imorgon. Har en Ben & Jerry i frysen så ett par timmar innan läggdags sitter jag nog med den i handen. Det gillas. Nu skall vi åka, ha en fin dag! +++


25.11.2011

Har haft en übermysig dag med ensemble i skolan, adventspynt här hemma med julmusik strömmandes ur spotify {självklart var det just min adventsljusstake som har gått i sönder och min stjärna som behöver ny lampa, så i mitt rum ser det lika tråkigt ut som igår... Men imorgon.}, god middag och sedan mys på bio med min vän Emelie och hennes pojkvän. Vi tittade på 'Breaking Dawn' och den var jättebra! Mycket bättre än vad jag förväntat mig, speciellt början och slutet. Satt och tryckte i mig nästan lika mycket popcorn som på min födelsedag, lyckades välta behållaren så hälften av mitt popcorn föll ut och landade i en fin pöl på golvet. Hehe. Det var för bra att vara sant med så mycket smör som det var på idag, suck. Vi åkte hem på samma spårvagn och hade trevligt snack. En riktigt fin kväll med andra ord. Och vi har redan bestämt för att gå på andra delen, nästa år, tillsammans. Spikat och klart.

Tänk att igår var det exakt en månad kvar till julafton och på söndag är det första advent. Mysigt. Jag älskar julen. När man har stämningen är det helt magiskt med alla lampor, julmusik och stökandet i köken. Att köpa och slå in julklappar är också något jag verkligen tycker om, det är så himla kul att ge. ♥ Förresten var vi lediga i onsdags också och det var fint det. Åt en god frukost framför en gammal julkalender och tog det lugnt. På eftermiddagen åkte jag ner till Kungsbacka där jag fikade och pratade länge med en fin Frida. Vi drack varsin varm choklad med grädde på toppen. Finns inget bättre än långa fikastunder med behövligt prat. Lyssnade på julmusik {kunde inte låta bli...} och räknade adventsljusstakar på bussen hem i mörkret. Mys på hög nivå! Nu skall jag joina kudden och täcket i sängen tänkte jag, kanske läsa en bok eller så slocknar jag med en gång. Natti, natti.


Snapshots från min iPhone.

POWDER



Måste tipsa om detta puder! Det är med färg, som ni ser, så förutom att fixera sin foundation kan man även använda endast pudret som bas. Jag har provat det ett par gånger och det fungerar tipptopp. Huden blir matt och fin och det är lätt att lägga flera lager, om man pudrar i lagom mängd. Ett annat plus är solskyddet på 15spf. Tummen upp!

21.11.2011

Inspirationen är nere på noll känner jag, men det hoppas jag blir ändring på. Men nu är det snart December och det kan man ju inte annat än gilla! Har haft en mysig helg som startade med fika och ärenden med mami {morotskaka & chailatte!}. I lördags gick jag på Open Sign, det är ett event där döva, hörselskadade och teckenspråkiga får visa vad de går för. Som teater, sketcher, dans och så vidare. Jag var faktisk med där för två år sen med Olivia och två tjejer i vår dåvarande klass, vi hette 'Think Pink' och dansade. Var grymt kul! I lördags var det inte så många som deltog och ingen jag kände, så det var lite trist. Men annars var det rätt kul. :)

Well, idag har jag varit ledig och spenderat dagen till låttextskrivande, julkalendertittande, nagellacksmålande och så. Jag håller på med en låttext till ensemblen och har fått ned ett gäng rader men nu måste jag få ihop dem till en låt, det är det som är det svåra. Hoppas att jag kan få lite hjälp imorgon, att skriva låtar är inte min starka sida just nu om man säger så... Pusspåer!


14.11.2011

Hade en riktigt fin födelsedag igår med god middag {kyckling, stekt potatis och Jensens favoritsås. Mums}, underbar marängtårta, fina presenter, gott folk och sedan alldeles för mycket popcorn framför den riktigt braiga 'Footloose' på bio. Fick bland annat en stor locktång som gör så fina lockar! Måste bara lära mig bra knep... Idag gick jag hem efter halva dagen då jag fortfarande hade {har} väldigt ont i magen och i huvudet. Det har jag haft varje dag i två veckor ungefär, börjar bli tröttsamt. Har legat i soffan och tittat på en julkalender och ätit saffransgifflar, var lite mysfaktor på det. Skall gå och lägga mig i sängen nu. Fred ut +++



10.11.2011

Så var det redan torsdag. Höstlovet gick jättefort, alldeles för fort. Men det var skönt och behövligt. Firade min storebror i söndags med kalas och i måndags då han fyllde nitton. Denna veckan har flytit på, har bara haft vanliga rutiner och lektioner. Varav en där lite toavatten dracks... Haha, vi håller på med vatten i naturkunskapen och vi skulle gissa vad olika glas innehöll men vi skulle absolut inte dricka något. Är glad att det inte var jag som smakade, haha. Idag är det bara tre dagar kvar tills jag fyller sjutton, äntligen! Dagarna innan dess kommer att bestå av svenskaprov då vi har prov nästa vecka, hoppas att det går bra. Just nu känns det lite sådär. Well, imorgon skall jag förresten fixa brynen på salong för tredje gången. Tummen upp! Nu: Plugg. Küsse!


03.11.2011

Har precis smort in kroppen med bodylotion och stoppat ner fossingarna i mina mysiga tofflor efter en skön dusch. Jag har tillbringat dagen med mamma, vi strosade runt på Frölunda Torg och kikade i butiker. Jag fick köpt en superfin överdel och ett fint puder. Fick hjälp med att välja färg på pudret av en som jobbade där och fick fina komplimanger för min hud och mina kindben. Blev särskilt glad av det senare. Jag har nämligen aldrig gillat dem särskilt mycket men när hon sa att jag har fina, gosiga {haha} och höga kindben så blev det som bortblåst. Jag har varit väldigt trött idag då jag var på Halloweenfest igårkväll med Olivia. Det var väl ingen riktig fest med musik, dans och så. Mer häng och lekar, men det var faktiskt riktigt kul! Jag kände ingen där, förutom Olivia, men alla var så trevliga och fina. Olivia och jag fixade oss hemma hos henne med åttiotalsmusik på hög volym. Det var tur att vi startade tidigt så att vi verkligen kunde förvandla oss till en åttiotalstjej och en docka. Jag var det senare och blev jättenöjd med resultatet. Olivia såg grymt cool ut förresten!


Såhär såg jag ut igårkväll, visar bättre bilder senare. :)

01.11.2011

Guten morgen, har precis ätit frukost och är redo för dagen. Vet dock inte vad jag skall göra, får väl ta dagen som den kommer. Igår blev det lite häng på Frölunda Torg som skrivet, vi drack varsin kall frappino och letade efter plagg/accessoarer Olivia ska ha på en Halloweenfest. Jag följde sedan med henne till hennes teckenspråkskurs där ett gäng trevligt folk lärde sig handalfabetet och så. Mysig dag. Skall nog ta och städa mitt rum nu och sedan klä på mig, kanske plugga lite svenska sen också. Küsse. Förresten fyller jag år om tolv dagar, hih.