Sergels torg

Tror inte att någon har missat Veronica Maggios 'Sergels torg' vilket inte förvånar mig då den är helt fantastisk. Trots att jag redan har sett henne live en gång skulle jag såå gärna vilja se henne nu i februari när hon kommer till vår stora arena i Göteborg. Åh vad fint det skulle vara. Ska ju dock både på Bruno Mars nästa helg, på Håkan i december och har en Londonresa inplanerad nästa vår så jag får se hur det blir med det. Kanske något att skriva på önskelistan? Grymmare sångerska får man ju leta efter. Det är något visst med svensk musik tycker jag, mycket djupare än utländsk med text som man verkligen kan relatera till. Tycker dock väldigt mycket om utländska artister också men svensk musik känns mer naket, skört och äkta på något sätt.

Plan A

Söndag. Söndagar är för mig antingen hur bra som helst eller inte alls, vilket tyvärr är fallet idag. Det sistnämnda alltså. Har legat nerbäddad i sängen hela dagen med nerdragna persienner då jag har fått en förfärlig magkatarr. Fick det för några dagar sedan då jag vaknade mitt i natten av vad som kändes som hugg i hjärtat, hemsk känsla. Idag är det förvisso inte lika illa som igår men då det värkte och högg i alla delar kring min torso i natt känns det bäst att vila idag. Jag måste verkligen lära mig att ta det lugnt och stressa ner nu, orkar inte ha det såhär. Lugn Anna, du är inte ens nitton år än - du behöver inte veta vad du vill göra imorgon eller om tio år. Du behöver inte stressa upp dig över att finna en plan b att ha vid sidan av din stora dröm. Plan b kan vänta. Att ha en dröm och försöka förverkliga den är bland det viktigaste i livet. 
 
Nåväl, gårdagen var en bra dag trots allt. Stod i butiken under förmiddagen och spenderade sedan kvällen med några vänner och film, det bästa som finns. Lördagen dessförinnan spenderades i samma vardagsrum med ytterligare fler vänner och lite party, så kul! Hann även med lite jobb på äldreboendet och sleepover med Frida den helgen, mys! Denna veckan har i princip sett ut som den föregående, praktik och lite träning. Var även på möte angående praktiken och har nu blivit anställd där på ett heltidsvikariat i ett år vilket känns hur skönt som helst! Under detta året ska jag jobba, leva och gå de där kvällskurserna jag alltid velat gå på innan det blir dags för studier. Jag vill lära mig franska, kanske gå en poesi eller låtskrivarkurs, gå på pianolektioner och annat som kan göra mig lite bättre. Vad gäller studierna så är det musik som gäller. Utan tvekan. Antingen musikalinriktning vilket innebär att jag måste gå ett par danskurser i år eller ren musik. Hur det än blir så har jag bestämt mig. Musik. Det är det jag ska hålla på med. Det är min plan a, min enda plan just nu. 
 
 

17 oktober

Nästan en månad har gått sedan jag bloggade sist, en månad där jag i princip bara har mått dåligt. Varit sjuk i två omgångar och opererats däremellan. Mina visdomständer opererades bort inför en kommande operation jag ska göra på grund av mitt överbett, läskigt att tänka på men som tur är har jag en vän som har gjort samma operation så jag kan prata med henne om jag känner mig ängslig. Efter den veckan med konstant smärta i munnen och ytterst otrevliga flashbacks från uppvaket {svimmade och grejer, fy} var det dags för praktik igen och det är väl mest det som jag har haft för mig på sistone. Praktik på dagarna och vänner & familj på kvällarna.
 
Åh, förra helgen var SÅ bra! Praktik och lite jobb på äldreboendet varvades med ett långt cafébesök med en fin vän på torsdagen, lördagskväll med både fika på café och vin på ett mysigt litet ställe med bästa Joanna, spontant biobesök med Frida där vi såg den grymma filmen "The Butlers" och lite häng med mor min. Supermysig helg verkligen, sådär får gärna resten av hösten se ut.
 
Idag stod det återigen praktik på schemat följt utav fika hemma hos en bekant med min mamma och moster. Huvudsakligen var vi där för att kela med sju veckor gamla kattungar vilket var hur mysigt som helst. De var så små och fluffiga, hihi. Ville verkligen ta hem allihopa!