31e januari 2011

Hej tjolahoppsan! Är hemma efter en kul skoldag med bara ensemble och svenska. Låten mitt band håller på med går framåt och det låter faktiskt bra! På torsdag ska vi ha minikonsert, bara inför klassen eftersom vi har bytt roller. [Förutom jag då, som fortfarande sjunger men har höjt självkänslan lite grann] Under svenskan fick jag den nya Halebopreklams-låten i huvudet... Gillar inte den alls, så det var en aning irriterande. Haha!

Har precis ätit lasagne och ska snart bege mig till spårvagnshållplatsen och åka till dansforum för första jazzlektionen! Jag hoppas att det blir roligare och färre personer med än på öppet hus-kvällen. Det ska i alla fall bli riktigt kul att dansa igen! Måste fixa ett par grejer innan jag sticker, ha en fin kväll!


En vecka sedan.


30e januari 2011

Hejhej bloggen! Jag sitter i mitt rum och tycker synd om mig själv... Det har varit en väldigt händelserik helg, haha! Olivia sov över i fredags, vi tittade på en dokumentär om sverigedemokraterna, käkade Ben&Jerry glass, tittade på The runaways, åt muffins som hon bakat och pratade på om en massa saker. Så härligt att kunna prata om vad som helst! Vi lade oss ganska sent och jag vaknade vid tiotiden helt utvilad. Skönt! Frulle käkade vi framför reprisen av Let's dance och segade oss rejält. På kvällen satte vi oss på ett tåg till Kungsbacka, vi skulle till Frida! Tyvärr blev det lite knasigt när vi satt på bussen. "Vi ska av här." "Nej, det ska vi inte" "Jo, Frida sa det." = vi gick ut ur bussen och trodde att vi var på rätt hållplats, sekunden efter att vi stigit ur bussen ser vi att vi är på helt fel plats och börjar trycka på öppnaknappen på bussdörren. Men bussen åker iväg. Där står vi, i mörkret, på något man inte kan kalla för trottoar [som dessutom var täckt av is] och bilarna åkte förbi i full fart. Fick lite [läs mycket] panik men det löste sig och vi hamnade hos Frida efter ett litet tag. Kvällen såg ut såhär ungefär; tjejsnack i massor, filmen Die Welle, sourcream & sweet chili chips, marabou och promenad. Har sett Die Welle en gång tidigare och den är jättebra! 

Efter en god frukost skulle vi gå till bussen för att åka hem, vid elvatiden ungefär, vad tror ni händer när jag ska nerför trappan till hallen? Jag ramlar och slår i ryggen och kan inte andas, i några sekunder i alla fall. Så typiskt! Har ett stort sår på ryggen nu, blä! Förutom de små olyckorna har helgen varit riktigt mysig med mina tjejer! Nu ska jag börja skriva på min artikel om jämlikhet/jämställdhet. Ha en nice kväll!


The Studio!


Me, myself and I




28e januari 2011

Hejhej, sitter och är jättetrött. Har varit hos tandläkaren, fick reda på att jag har ett litet hål i en tand långt in i ett hörne (irriterad? - ja!) och fyllt munnen med äcklig bananflour. Efter tandläkaren gick jag och köpte ett par überfina skor som jag kollat in ett tag nu, kärlek vid första ögonkastet var det och nu är de äntligen mina! Klockan tre hade jag tid hos vårdcentralen där jag skulle prata om stress och så, ska börja gå till henne varanann vecka och försöka förbättra självkänslan och presationsångesten, det blir bra det här! Jag vet inte om det är stressen som har orsakat magonten så jag fick en tid hos skolläkaren när jag var hos skolsköterskan i onsdags. Nu känns det bra! Annars sitter jag och väntar på att Olivia ska dyka upp. Hon kommer när som helst, har köpt Ben & Jerry's halfbaked till ikväll. Hur gott?!

Gårdagen spenderades i skolan med ensemble och samhällskunskap i en datorsal där vi gjorde lite annat än skolarbetet... Haha! Nej, men jag skulle försöka hitta på ett ämne jag kan skriva en artikel om till tidningen vi ska göra i min pbl-grupp. Efter skolan hängde jag lite med tjejerna och tittade på ett band i treans ensemble, jösses vad bra de är! Satt och fick rysningar. Sådär bra ska jag också vara i trean! Väl hemma gjorde jag inget speciellt, satt och sjöng ut riktigt ordentligt för det var ingen annan hemma.. och så glodde jag på tv. Såg Jennifer's body igårkväll, den var riktigt bra faktiskt! Trodde att det skulle vara en "typisk" b-film men förvånandsvärt var den bra! Tyvärr hackar den kanalen den gick på så det var lite irriterande... Men jag rekommenderar den filmen!


Three favourite bags


26e januari 2011

Hejsan! Är väldigt trött efter flera nätters dålig sömn och en dag med hälsosamtal hos skolsköterskan, engelska, svenska och sång. Höll faktiskt på att somna på väg hem från skolan, fick kämpa för att ögonen inte skulle gå i kors... Det ska bli otroligt skönt att åka hem efter skolan imorgon och veta att jag på fredag kan sova ut! Det behöver jag! Förutom all trötthet har dagen varit ganska kul. Just nu sitter jag och tittar på top model och läser bloggar. Har inga läxor eller så, så det blir en pluggfri kväll. Skönt!


Sötis!


25e januari 2011



Sitter i mitt rum och zappar mellan kanalerna. Idag har jag haft ensemble, engelska och idrott. Ingen av lektionerna var väl sådär jättekul idag, inte ens ensemblen men det var för att jag var så torr i halsen... Kunde knappt sjunga något. Haha. Ja, det har väl inte hänt så mycket idag. Just det! Jag bokade plats på jazz igår kväll! Det var det det blev, kände att det var bra i och med att jag går på musiklinjen. Kan ju alltid gå på balett eller latinskt längre fram om jag vill det. 

Nu ska jag förflytta mig till min härliga säng och glo på tv.
Vilket tråkigt inlägg det blev idag, haha. Aja, puss! 

Tonight


Tittade som sagt på Top Model förut och nu ska jag titta på Stylisterna som går på kanal5 play. Jag älskar verkligen program som handlar om modebranchen. Spännande! Förutom att nu har gjort och beställt en almanacka ska jag göra en visionboard där allt som har med mig och mina drömmar att göra ska upp via bilder och text. Ska sätta upp den på väggen som en tavla när den är klar och titta på den varje dag och intala mig själv att drömmarna kommer att uppfyllas. Låter bra, right?


24e januari 2011

Hejsan! Sitter i vardagsrummet och har ockuperat två datorer... På min dator som jag skriver på nu har jag tills för en stund sen ägnat tiden åt att skriva en uppsats som ska in imorgon, men nu har det blivit en musikmaskin! Har på spotify på full rulle och har fortsatt på uppsatsen på den andra datorn för att se hur långt jag har kommit... Datanörd? Haha. Idag har jag bara haft ensemble och svenska. Svenskan flyttades fram på mattelektionen (vi har ju inte det just nu) så vi fick sluta tidigare. Hur skönt?! Åkte hem direkt och fotade dagens outfit för en gångs skull, tyvärr blev det jättedålig kvalité då det så sakteliga började mörkna och mitt rum inte har så bra ljus... Menmen, det är alltid något!

Jag är alldels strax färdig med uppsatsen och ska sedan beställa en almanacka. Ikväll blir det att titta på Top Model som vanligt, har tittat på den serien hur länge som helst. Jag kommer ihåg att mamma brukade spela in den när jag var liten och så tittade jag på det i mitt rum och tog samtidigt på mig kläder ur utklädningslådan och posade. Jag kände mig så cool! Haha, men serien blir faktiskt bara bättre och bättre för varje säsong tycker jag. Skulle kika på en sak på wikipedia och såg att det redan har spelats in flera säsonger till! LOVE. Nej, nu ska jag skriva färdigt. Hörs sen! <3


Stressed out

Bloggen har hamnat i ett dödläge på något sätt. Jag skriver bara för att skriva, för att jag hela tiden glömmer av att skriva i min riktiga dagbok (det är därför det blir så långa texter på allt jag gör, fast när jag skriver i min dagbok skriver jag ändå inte så?) Hm... Det är jättekul fortfarande men ändå så är det inte kul längre. Speciellt inte när jag skriver bara för att skriva och texterna inte blir sådär jättebra rent grammatiskt och så... Sen är det inte så kul att skriva när man inte får respons på grejerna! Jag vet ju att ni finns där bakom datorerna.

Jag kommer inte att sluta blogga, aldrig! Det är något av det roligaste jag vet så det är inte på tal, måste bara hitta lite inspiration och börja skriva för min skull. Bloggen är väl bättre än vad den var förut, då jag skrev väldigt överdrivet och om... Ja, ingenting egentligen? Måste hitta min väg och börja tro på mig själv. Jag ska prata med någon om min stress som ställer till med så mycket. Alla vuxna pratar ju om att det är tufft att jobba, att det är mycket lättare att studera. Hell no! Jag åker en timmes resväg till mitt gymnasium där x antal timmar ägnas åt att lära sig saker, läsa, skriva och framförallt lyssna. Åker sedan hem, sitter på spårvagnen en timme och när jag kommer hem är det dags för middag och sedan är skolan åter tillbaka. Visst, det är inte alltid jag har massor av läxor och prov samtidigt men grejen är att jag inte tror på mig själv. Jag tycker att jag är dålig, det resulterar i att jag i de flesta fall brister ut i tårar över att jag är så stressad. Egentligen handlar det inte bara om skolan, jag är stressad över en del saker. Därför ska det bli väldigt skönt att få prata med den här personen jag ska prata med! Nu vill jag få ett slut på det och jag kommer få ett slut på det! :)


Nightwear


Jag som igår rensade bland alla mina kläder har nästan inga sovplagg kvar, klickade runt på olika hemsidor och fann dessa otroligt söta sovplagg hos topshop. Man vill ju ha allihop!


23e januari 2011

Hejhej! Vilken dålig bloggvecka det har varit... Menmen, så kan det bli! Veckan då, i onsdags hade jag inga lektioner. Det som stod på schemat var två seminarier och en improvisationsteater. Vi hade "Alla olika, alla lika"-dag i skolan. Första seminariet handlade om rasism och att man har rätt att vara den mar är. Det var inte så kul att lyssna på men samtidigt ganska intressant. Andra seminariet handlade om HBT-personer, lite synd att de berättade saker som man redan har lärt sig, aja. Sist vart det det roligaste på hela dagen! Vi skulle skriva ett ord på en lapp och sedan skulle skådespelarna dra upp en lapp och göra en teater utav den lappen. Det var jättekul att titta på! Det var alltså en ganska intressant dag där viktiga ämnen togs upp. Hade sedan sånglektion där jag började med den nya låten.

I torsdags hade jag ensemble och samhällskunskap. På den sistnämnda lektionen började vi med vårt nya projekt, "REPORTER". Kul! Efter skolan åkte jag hem och åt innan det blev dags för öppet hus på dansforum där jag skulle prova på balett med Olivia. Det var riktigt kul och jag kände mig fin på något sätt. Kanske för att det är så graciöst. Nu har jag väldiga bekymmer med att bestämma mig vilken dans jag ska börja på... Måste bestämma mig ikväll, det har jag bestämt i alla fall!

Fredagen berättar jag om i ett annat inlägg... Igår hade vi städ- och rensardag hemma hos oss! Jag rensade även HELA min garderob, alltså kläderna i garderoben, sommarkläderna i överskåpet och kläderna i byrån. Det blev två stora sopsäckar med kläder som ska skänkas och en stor sopsäck med kläder som ska försöka säljas. På kvällen tittade jag på "Prom night" som var jättebra! Riktigt spännande! Sedan, vid halv tolv ungefär, var Nico riktigt galen och sprang runt, runt, runt och lekte med ett litet gosedjur. För att försöka lugna ner honom lade jag honom i min säng och skulle luta mig bakåt för att sträcka mig efter gosedjuret som låg väldigt nära sängen. Resultatet blev att jag ramlade ner baklänges, slog i rumpan på alla kanter som fanns där och på golvet, slog i nacken på en stålgrej och hade ont i hela kroppen... Låg där och vågade inte röra på mig (och kunde faktiskt inte röra på mig) och ropade på mamma med tårar i ansiktet... Fy fan vad det gjorde ont! Natten var väl inte sådär ultimal.. Men nu känns det bättre som tur är!
Ska strax äta och sedan plugga lite, ha en fin dag!

<3

 
Bildbrist... Bild från september!


Samsung nx100 - bra eller dålig?



Jag saknar systemkameran, vi har inte kvar den då den var bra men ändå ganska dålig oftast (dock var den grym när det var ljust, shit vilka fina bilder det blev!) och väldigt tung och klumpig. När vi såg en reklam med denna systemkameran blev vi väldigt sugna och jag har bara hört bra om den. Är det någon som har denna/har provat denna kamera? Snälla skriv vad du/ni tycker om den!

18e januari 2011

Hej bloggen! Nu har jag äntligen en tid över. Gårdagen spenderades i skolan med lång ensemble, kort engelska och svenska. På den sistnämnda lektionen ska vi nu jobba med media och tidningar, vi ska göra en tidning med samhällskunskaps-innehåll (invandring ska det handla om) så det är kul! Efter skolan åkte jag hem och åt, satte mig sedan på en spårvagn igen. Jag och Olivia skulle nämligen prova på jazz på dansforum. Även om det inte gick så bra för mig (haha) så var det faktiskt kul och det var en väldigt snygg koreografi! Ska prova på balett på torsdag och sedan måste jag försöka bestämma mig, men det är ju svårt! Hade ju helst velat dansa alla tre danser, men det går ju varken ekonomiskt eller tidsmässigt...

Efter det stannade vi kvar i lokalerna och kikade lite, sedan gick vi till Burger King. Det kom fram en kille och pratade jättekonstigt och jag ba "ehm... va?", vet ni vad han sa? "Det var arabiska jag pratade" och flinade jättemycket och gick iväg. Det var första gången på detta året då jag skrattade så mycket att jag nästan började gråta... Det låter inte kul när man läser det men hela Burger King var jätteskum... Haha! Det var en mysig kväll med Olivia i alla fall! :)

Idag har jag haft ljudteknik, engelska redovisning och idrott. På idrotten dansade vi amerikansk folkdans (ungefär som squaredance) som uppvärmning, det var... Skrattfyllt! Det blev lite misslyckat men det var kul ändå! Kikade runt lite på frölunda torg innan jag åkte hem, köpte hårspännen, genomskinliga mini-hårsnoddar och glansspray. Lite nödvändigt sådär. Lade även undan en skitsnygg skinnkjol och en virkad tröja. Ska kolla lite extra på de plaggen imorgon, samt ett par skor från Bianco. Sen jag kom hem jag har tittat på gamla bilder, nu ska vi ju välja en bild till brorsans student. Det är knäppt!

Nej, nu blir det tv!


Älskade mitt hår på nyårsafton, visst var det fint? Här hade lockarna dock gått ur lite grann men..

They're telling me it's beautiful

Drömmer mig bort till den finaste låten som finns, World behind my wall, och ska strax ta mig en dusch innan jag sticker näsan i engelskaboken. Har förresten valt Hilary Duff's "Someone's watching over me" som sånglektions-låt. Ska alltså jobba med den låten ett par veckor.

Annars har det varit en lugn och skön dag med god middag och längtan efter Smilla. Smilla kommer hit om tre veckor, nu är hon ju bara nio veckor. Tänk vad kul att se en liten plutt bredvid Nico som växt en hel del sen vi hämtade honom i somras. Smilla har också en helt annan täckning så det ska bli nice! Nej, nu ska jag duscha!


WEDGE'S



Mmm... Visst är dessa skorna snygga?! Jag kan redan se olika outfits dyka upp i huvudet med skorna i fokus.
Jag
älskar den första - perfekt till våren!
Vilken är eran favorit?


16e januari 2011

Christina Aguilera ljuder ut ur datorn och Nico ligger och sover i min säng. Själv sitter jag och pysslar med en liten grej... Vad det är får ni se när det är klart! Annars ska jag öva på låten vi ska jobba med i skolan, försöka välja en låt att jobba med på sånglektionerna (svårt) och öva in engelska glosor idag. Vad ska ni hitta på idag?

Förresten drömde jag världens knäppaste dröm, det hände så otroligt många saker att det nästan blev rörigt. Haha. Men det knäppa var att jag började att spy jättemycket... Vad kan det betyda? Inte att jag kommer att spy hoppas jag!


Julafton


15e januari 2011

Hejhej! Gårdagen spenderades inte med att göra det jag hade tänkt. Istället satt jag på precis samma plats i soffan och tittade på tv och läste nya SOLO. Hade ont i magen så jag orkade ingenting...

Idag har jag träffat mina tjejer. Jag mötte upp Olivia vid centralstationen och åkte tåg till Kungsbacka där vi sedan strosade runt på Kungsmässan med Frida. Först upp blev det fika, för min del blev det cola och morotskaka. Mums! Efter en massa tjöt blev det att kika i affärer, den enda affären jag köpte något i var JC. Därifrån gick jag ut med ett apsnyggt linne, en ring och två par örhängen. Love. Visar imorgon! Dagen var jättemysig och slutade med varsin mjukglass på donken. Det är jättetråkigt att vi inte hinner ses lika ofta som förr men när vi ses så är det alltid jättekul, det kan knappast bli annat med dessa tjejer! <3

Har tyvärr varit irriterad hela dagen, på vad vet jag inte... Bara allmänt irriterad. Irritationen blev inte precis bättre av att få en stenhård snöboll kastad på min axel. Jag har fortfarande jätteont... Jag sa tyvärr inte till de små skitungarna (vad kan de ha varit? Tolv?) för jag kände att jag inte orkade hålla på, det visar bara att jag är större än dem. Aja, just nu tittar jag på Family Guy. Alltid lika roligt!


Love is a lot like dancing-you just surrender to the music.

Jag vill dansa. Jag vill dansa och röra på hela kroppen. Jag vill röra kroppen till musik och bara känna glädje.  Dessutom är dans bra när man håller på med musik. Nu till problemet... Jag har beslutsångest. Jag har fått lov att dansa men jag vet inte vad jag skall dansa. En del av mig vill jättegärna dansa balett med Olivia, en annan del vill dansa jazz och den tredje delen vill dansa latinskt. Snart börjar alla kurser och jag har ingen aning! Det är jobbigt, minst sagt, att inte veta vad man vill. Skall jag dansa med teknikskor på fötterna med min bästa vän, verkligen röra på mig med jazzskor eller skaka med höfterna med en partner. Det sistnämnda gjorde jag i höstas som ni vet men slutade på grund av ett par anledningar. Dock var det inte för att det inte var kul, för det var det verkligen! Åh, ni måste hjälpa mig! Vad skall jag välja?


Hanna Graafs danspartner ni ser på bilden hade jag och min vän som danslärare i höstas, haha. Fick dansa cha cha med honom en gång, det var jättepinsamt...
Bilder härifrån, här och här.


14e januari 2011

Gäsp! Sitter i soffan och tittar på tv, är nämligen ledig idag och kommer att vara det framöver. (Om vi inte har en konsert vi måste repa till) Även om min skola och klass är bäst så ska det bli jätteskönt! Har sovit lite sisådär i natt, vaknade vid niotiden och var sjukt varm, kunde inte ligga kvar i sängen... Så det blev att äta frulle framför filmen "Girls just want to have fun".

Idag händer inget speciellt, ska ta uti med ett par saker som måste göras. Inget plugg som tur är. Idag ska inlägg skrivas flitigt!


Var jättetrött och förkyld, därav de röda ögonen. Haha! Bild från oktober.


13e januari 2011

Tjenare! Sitter på sängen med laptopen i knät och tittar på underbara vänner. Fasiken att jag inte fick den där samlingsboxen... Aja, någon gång ska jag ha den! Tänk vad nice att kunna titta på vänner när man vill! What a feeling! Haha. Idag har jag bara haft två lektioner, ensemble och samhällskunskap. En helt vanlig torsdag med andra ord. Fast inte så vanligt innehåll... Nu har vi nämligen startat upp ett annorlunda men kul projekt! Vi har fått våra band men skillnaden är att det bara är tjejer med varandra och killar med varandra. (Eftersom det nästan bara är tjejer som har sång som huvudinstrument) Tjejbanden ska spela en rocklåt, alltså spela instrument, och killarna ska bilda körer med bakgrundsmusik från antingen Westlife, Backstreet boys eller ett annat pojkband. Det ska bli kul att höra resultatet! Jag ska dock sjunga vilket är bra eftersom jag fortfarande är blyg gällande ensemblen och konserterna. Nu är det bara tjejer i gruppen också vilket känns tryggt, det här ska bli bra! :)

Samhällskunskapen tillbringades med basgruppsmöten där vi skulle gå igenom ett par punkter i vårat nya projekt. Vi ska i samband med svenskan göra en tidning och innehållet ska vara invandrarfrågor. Det kan bli kul! Den senare halvan av lektionen ägnades åt att spela "den som pennan pekar på ska...." med mina vänner. Haha! Vi var faktiskt färdiga! ;)


Guten nacht

Blev färdig med uppsatsen för några timmar sen, visst är det så härligt när man är färdig med något och bara kan pusta ut! Sen dess har jag bara tittat på tv, nu ska jag borsta gaddarna och sedan läsa i min underbara säng. btw, fick en tid till vårdcentralen om två veckor. Två veckor. Aja, har ju haft den magonten förut så det funkar väl.
Natti natti!


Study study study

Tjena! Sitter med en kexchoklad och pluggar, om jag har mycket att göra eller något stort så behöver jag något sött... Har precis gjort färdigt ena delen av engelskaläxorna till nästa vecka, skönt att ha de klara så att jag inte behöver sitta och plugga lite varenda dag. Nu ska jag börja skriva mer fördelar och nackdelar (om ni har några så får ni gääärna skriva dem, det handlar om fri in/ut-vandring. tack, haha) och sedan läsa igenom det andra jag skrivit, var ju så länge sen så jag kommer inte ihåg...

Idag hade jag dubbelpass i engelska, kommer inte att ha matte på sex veckor då våran mattelärare är i Thailand (alla åker ju dit nu, avis!) vilket faktiskt är bra för vi har ju inte haft engelska på jättelänge. Oj vad intressant! Haha, efter lunchen blev det svenska och sedan skulle jag egentligen ha rast i typ en timme och vänta på sånglektionen. Som tur var behövde jag bara vänta en halvtimme. Jag ääälskar sånglektionerna, tycker det är riktigt kul och sångläraren är jätterolig! Nej, back to samhällskunskap!


12e januari 2011

God morgon! Sitter i vardagsrummet och väntar på att tiden ska gå. Var färdig en timme innan spårvagnen går, det brukar jag aldrig vara! Max tjugo minuter... Idag har jag engelska, matte, svenska och antagligen pbl. Ingen musik idag alltså, om jag inte har sång idag vilket jag inte vet... Får kolla upp det! Ska även hämta mitt skol-id idag! Äntligen!

Jag är så trött att jag förmodligen kommer att sitta och halvsova på spårvagnen... Nu ska jag gå och fila naglarna! Ha en nice dag!


Nico för några dagar sen, plutten!


11e januari 2011

Hejhej, sitter i pyamas och har fortfarande jobbigt ont i magen. Stannade hemma från skolan idag, vi skulle ju ändå bara ha idrott. Sist jag hade idrott med denna magsmärtan så var jag nära att både spy och svimma, så då förstår ni kanske att jag väldigt gärna stannade hemma. Mamma ska ringa vårdcentralen imorgon, känner att jag måste kolla upp det. Det är säkert inget farligt men det känns ändå bra. Aja, nog med snack om det. Idag har vi tagit bort julen i mitt rum, har inte velat det då det varit så fint i mitt rum... Men nu känns det vårigt och fräscht i mitt rum. Har fortfarande kvar en ljusslinga runt gardinstången dock, supermysigt!

Har äntligen fått bra träffar på google när det gäller min uppsats. Wohoo! Har nu en fördel och en nackdel, behöver x antal fler... Well well, har två dagar på mig! Ska försöka fokusera på uppsatsen nu och återkommer sedan, när jag förhoppningsvis är färdig!
 


Såhär har det sett ut i mitt rum den senaste månaden, nu är det inte lika glittrigt längre...


Nyårsafton!


Gooodiiiiis

Med partyhatten på!

Tacopaj och en liten maraboubit jag snodde med mig från skålen... Hihi.

Jag och Lisa! :)

Sara och Frida posar för fullt!

Päron med aftereight och glass!


Tack för den fina kvällen/natten/morgonen/förmiddagen [haha] tjejer! Har en massa roliga bilder men de kan jag inte lägga upp här ;)   <3

Lördagens outfit


Tunika - Chelsea / leggings - Gina Tricot / + mitt Thomas Sabo armband som inte syns på bilden.

Kassa bilder men det är alltid något! =)


My fave tops by topshop


10e januari 2011

Guten morgen! Sitter i soffan och tittar på Sheer Genius med en kopp chai latte i handen. Eller, inte nu när jag skriver såklart... Haha. Käkade frukost för ett tag sen, mmm... Frukost är den bästa måltiden tycker jag och skulle kunna äta frukostmat bara. Jag gillar faktiskt inte "varm mat" som man äter under hösten och vintern, jag är mer för sommarmat [typ sallader, kyckling, grillat osv.] mums!

Idag har jag studiedag, alltså en extra lovdag. Wohoo! Skönt x 1000. Idag SKA jag bli färdig med uppsatsen och så ska jag och mamma antagligen åka till en djuraffär och kolla på ett par grejer, har nämligen sett världens sötaste matskålar; en svart där det står "Prince" i vitt och en typ lilarosa med massa mönster där det står "Pampered princess". Hur gulligt? Aja, lillan kommer ju sen så vi måste ju ha lite grejer till henne.


Lördags.


Natti natti

Ni vet inte hur många gånger jag under hösten försökt fixa en ny header, det försökte jag mig på idag också men som alla andra gånger har det inte blivit bra. Är trött på min nuvarande... Aja, någon gång blir det ju bra.. Tittade på Wedding Daze med mamma precis, den var faktiskt bra! Lite konstig men man skrattade ju mycket. Nej, nu ska jag lägga mig i sängen och läsa.

Dröm sött.


MAKEUPSTORE

Tittade på Rachel Zoe Project för en stund sen, hennes jobb verkar väldigt kul - men stressigt! Har nu suttit och fixat ihop en liten bild på fyra produkter från Makeupstore som jag väldigt gärna vill ha. Har en liknande concealer fast från Viva La Diva och den är jättebra, kan tänka mig hur bra makeupstore's måste vara då! Ögonbrynsskuggorna verkar också väldigt bra, det är ju svårt med penna. Ett tips; om ni inte har användning för den svarta skuggan så kan ni använda er av den som vanlig ögonskugga eller eyeliner. På så vis kommer allt till användning!


9e januari 2011

Godmorgon! Hoppas att ni sovit bättre än vad jag gjort... Jag kunde inte somna och det var så varmt! Sen försökte jag hålla munnen stängd ifall det skulle komma en liten spindel.... Det var ju bara den spindeln igår men jag blir sån när jag sett en spindel, haha! Nico låg i min säng som vanligt, mysigt. Skall snart gå till köket och fixa frukost, det blir troligen det jag åt igår; havregrynsgröt med banan och mjölk & en kneipp-macka med skinka. MUMS!

Har ingen aning om vad jag skall hitta på idag, ska ta mig i kragen och skriva färdigt den där uppsatsen. Jag har bara haft en liten liten del kvar så det är lugnt egentligen men jag vill ändå vara färdig... Jag skall skriva för och nackdelar för fri in- och utvandring. Har bara kommit på en sak. Aja, med lite hjälp från familjen och datorn skall det nog gå bra!


Hittade massa bilder från september & oktober, tänkte att jag kunde lägga ut ett par bilder sedan. Måste också fixa så att jag kan föra över bilderna direkt till datorn, har inte gjort det än... Skäms på mig! Haha.

8e Januari 2011

Hejhej, sitter i mitt rum och tittar på tv efter en trevlig dag hos min mommo. Det blev middag där vi åt räkmackor, en gryta, päron med aftereight och slutligen glasstårta. Haha! Gott! Min moster och min morbror var med också, och så lille söta Zion. :) Tog ett par foton som jag kan visa senare. En sekund senare: SPINDEL PÅ MIN VÄGG! SPINDEL PÅ MIN VÄGG! TA BORT SPINDELN FRÅN MIN VÄGG!!!!! Följt av rysningar och kliande. Fy fan, nu vill jag inte sova här inatt! Uäääääk! Det värsta var att den var nära mig. Nu kliar det överallt bara så att ni vet det. Usch!

Igår skrev jag ingenting då jag låg i sängen hela dagen, skulle egentligen till tandläkaren och snacka om tandställning men jag kunde inte ställa mig upp för jag hade så ont i magen. Det känns fortfarande lite idag men det är mycket bättre som tur är, satt och grät igår för det gjorde så ont. Blä!


6e januari 2011

Igår hade jag lite spadag, hade i inpackning i håret, ansiktsmask, smörjde in kroppen rejält med mycket bodybutter och lite annat. Fixade även mamis naglar. Annars blev det en chilldag. Skönt! Idag har min familj besökt ... vår lilla kissemiss som nu är åtta veckor!! Hon skall heta Smilla och skall bli Nico's lilla kompis. Hon var som förra gången vi besökte henne, jättesöt. Det som är så bra med henne är att hon är riktigt gosig men ändå busig. Great! Jag längtar tills hon kommer hit, det skall bli väldigt kul med två missar!

Ja, det är väl det enda intressanta som hänt idag... Haha.
Här har ni en bild på Smilla! :)


Från och med gubben i lådan

 


   

Den svenska hiphop-duon Snook minns väl alla? De hade en riktigt bra låt för ett par år sen vid namn Längst fram i taxin. Jag minns videon mycket väl, jag gick runt och sjöng på den låten nästan hela tiden ett tag. Förutom att de var bra på grund av deras röster så minns jag att jag tyckte att de var bra för att [citat] killen med lite längre hår var jättesöt. Eller, är kanske man ska säga... Låten Mr cool kanske ni också känner igen? Den har jag inte lagt upp i det här inlägget men den är också riktigt bra!

Nu är de inte en duo längre utan superbra soloartister. Ärligt talat så trodde jag inte det om dem, men de har grymt bra sångröster och deras låtar är riktigt coola! Väldigt annorlunda, men så himla bra! Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray heter grabbarna, den sistnämda är min favorit och hans låtar kommer säkerligen dyka upp på bloggen fler gånger. Lyssna och njut!


2. Min första kärlek ♥


Min första kärlek var en kille på dagis. Har fått höra på senare år att vi satt och pussades i hörn, hihi. Jag var jättekär i honom i flera år, tills jag var 11-12 år. Långvarigt! Jag minns att när han började i lågstadiet så brukade jag gå ner till hans gård och pussa honom innan jag traskade vidare till dagis på mornarna... Tillslut märkte jag att alla tittade och jag började tycka att det blev pinsamt så jag slutade, då tog det slut. Men det hindrade ju inte mig från att jaga honom i pussjage några år senare och skicka små kärleksbrev varje alla hjärtans dag... Ja, den killen var jag verkligen kär i. Så kär att jag till och med skrev en låt om honom, jag skulle kunna sjunga den nu och minnas varenda litet ord jag skrev. Jag sjöng den låten i skolan en gång, acapella. Jag var så sjukt nervös för där satt han ju, i publiken. Alla som visste om min förälskelse förstod att det handlade om honom. Jag minns att jag skämdes jättemycket efteråt och tyckte att jag hade gjort bort mig, men nu i efterhand tycker jag att det var riktigt gulligt gjort! :) Tyvärr blev det inget av den förälskelsen, men vi är fortfarande vänner! Ja, det var min första kärlek det. Alla som varit kära någon gång måste hålla med om att den första kärleken verkligen är något speciellt. ♥


4e Januari 2011

Godmorgon! Marken är återigen snötäckt och jag känner att jag inte orkar någonting idag. Jag är så sugen på att nörda mig framför the sims 3, bra tidsfördriv! Senare idag ska jag måla naglarna tänkte jag, i någon härlig knallig färg. Gillas! Jag vet faktiskt inte om jag gillar att få vår/sommar-kataloger såhär mitt i vintern... Okej, jag gillar vintern. Det är en skitmysig årstid, vem gillar inte att busa i snön och sen gå in och dricka varm choklad i myskläder? Men att få kataloger där modellerna går runt i bara ben och har på sig tunna färgglada kläder, det är en aning deprimerande... Men, man vill väl alltid ha en annan årstid än vad det är? Haha

Just det, ni vet den där skinnkjolen jag lade upp en bild på? Jag hittade den i Saint Tropez-butiken igår och istället för att kosta runt 300 kronor som den gör på internet kostade den 1000 spänn. Pain in the butt! Aja, nu blir det sims!


Trött! Visst är min sovtisha cool!


God natt!

Har under kvällen hängt med min vän Shadie, vi gick och runt och letade efter ett maställe jättelänge men då vi inte hittade något bra fick det bli nödlösningen - Burger King. Haha. Söt som hon är bjöd mig för att det blivit strul med hennes tåg och därför kom lite sent. Visst är det så härligt att prata om gamla minnen? Det tycker jag i alla fall, många skratt blev det och jag blev riktigt chockad när jag fick reda på en sak. Satt i säker tio minuter och sa va?! Haha. Kom hem vid halv nio och gjorde inget speciellt, det enda var väl att jag och mamma tittade på en film mamma hyllat som visade sig vara väldigt dålig... Så kan det bli! Nu ska jag nana, dröm sött! 


3e Januari 2011

Tredje Januari. Det har redan gått två dagar på året. Wierd! Vaknade vid halv elva och fixade frukost med samma, satt och åt framför Sjunde Himlen och Tyra Show. Efter det har jag bara gjort mig iordning och fortsatt att läsa den där bloggen jag skrivit att jag läser från början. Har från det inlägget bara hunnit med tre månader... Haha, aja. Senare idag, vet inte riktigt när, skall jag som sagt träffa min vän Shadie. 

Annars då? Nico var galen igårkväll och rev ner ett par julgranskulor [plast, såklart!] och ljusslingorna... Vi skall ta ned granen imorgon, undrar vad han kommer tycka om det? När han inte ligger i min säng ligger han ju under granen, sötis!



Me right now


2e Januari 2011

Hejhej, sitter här och halvtittar på Ett päron till farsa firar jul och läser en blogg. Måste gå och lägga mig snart tänkte jag och såg att klockan bara var halv tolv när jag trodde att den var halv ett... Haha, då är det ju lugnt! Blir att lägga mig i sängen och läsa Elsas mode om en stund. Andra dagen på året har varit... Seg. Har inte gjort ett skit med andra ord. Men det är ju skönt ibland, förutom att jag glömde bort uppsatsen... Som tur är har jag nästan en och en halv vecka på mig.

Imorgon skall jag träffa en gammal barndomsvän jag inte träffat på länge, förutom snabba hej, så det ska bli jättekul! Den tjejen är saknad! Det blir fika eller lunch i stan, mys! Vad skall ni göra imorgon?


Bild från min födelsedag


The collection has a girly edge, but in the end it is nasty.



[Tidsinställt inlägg]
Dessa böcker får mer än gärna pallra sig till mitt rum! :) Precis min smak! För mig är chiclits och böcker om tragiska händelser som gäller. Det finns en bok som är så himla bra, den heter "Den lilla fången" och handlar om en flicka som blir våldtagen och misshandlad av sin bara några år äldre styvpappa. Jag rekommenderar verkligen den boken! Och Elsas mode!


1. Presentera mig själv


Jag är då Anna.
En unik tjej som försöker gå sin egen väg. Jag blir väldigt lätt utknuffad från den vägen då vissa människor helt enkelt inte kan acceptera att alla är unika & fina. Det är knäppt hur en minoritet människor, för egentligen är majoriteten jättesöta människor som inte bryr sig ett dugg, kan få en ur balans sådär. När det är som allra svårast tänker jag tillbaka på förra året då jag skrev ett inlägg om att en av mina största drömmar kanske var på väg att uppfyllas. Vet ni vad det var? En modellscout kontaktade mig och frågade om jag ville bli modell. Först trodde jag att det var lurendrejeri men när jag sökte på hans namn visade han sig vara en av de mest kända modellscouterna. Och han ville visa mig för olika agenturer. Jag kommer ihåg att jag grät för att jag var så glad. Tyvärr blev det inget av det då jag är för kort, tyvärr. Men detta visar ju att jag kan gå min egen väg och det är den vägen jag tänker gå. Oj, nu blev det väldigt djupt här... Fortsätter lite lättare... 

Jag är en väldigt blyg tjej men riktigt tokig när man lär känna mig. Jag har grym humor och skrattar åt nästan allt. Jag går på musiklinjen i ettan, fasen vad jag blev glad när jag blev intagen! Det är något av de bästa valen jag gjort, att välja den linjen. Inte nog med att min klass är helt underbar så får jag pyssla med det jag älskar mest på lektionstid! Jag har alltid älskat musik, dans och teater. Jag var faktiskt med i en teatergrupp ett par år när jag var yngre. Det var verkligen kul! Dans har jag också hållit på med, mer eller mindre. I vår tänker jag satsa på det igen, för jisses vad det är befriande!

Jag saknar min hund så otroligt mycket att det gör ont. Tack och lov har jag världens bästa vänner, en underbar familj och min lille kissekatt som hjälper mig att läka såren. Jag ser Lotta i ögonvrån ibland och kan inte låta bli att le. <3

Jag tycker om lata söndagar, bio och fikapaus i shopping. Jag är väl en helt vanlig tjej med vanliga problem som alla andra. Fast ändå är jag - jag.

1a Januari 2011

Första januari 2011! Sitter i mitt rum och fryser trots att jag har en filt på mig, tittar på simpsons och läser min favoritblogg från början. Gårdagen var jättehärlig! Kom till Frida med Olivia vid sextiden där Lisa och Sara redan kommit, det var jättelänge sen vi sågs sist så det var jättekul! Under kvällen åt vi tacopaj, underhöll oss med partyhattar, åt päron med aftereight till efterätt, kittlade Frida [hihi], spelade rita och gissa, charader och så vidare. Innan klockan slog tolv gick vi till fotbollsplanen och väntade spänt på att det skulle bli ett nytt år. När det äntligen blev 2011 skålade vi och kramade varandra. Vi tittade på de fina fyrverkerierna och tog en massa roliga kort tills det blev så kallt att vi inte kunde känna våra händer... Då blev det tjejsnack inne i värmen istället. Mys! Vid halv fyra gick vi och lade oss och vaknade runt halv elva - elva, imorse. Jag är fortfarande trött!

Idag har vi bara ätit frukost, spelat en annorlunda variant av monopol och ätit lunch. Lite slappdag sådär. Slappdag kommer det garanterat vara imorgon också... Måste skriva färdigt en uppsats som vi ska lämna in torsdagen efter lovet, kan vara skönt att bli färdig så att jag kan fokusera på annat under de resterande dagarna av lovet. Helgen var kortfattat jättemysig och fylld av skratt, det måste göras om tjejer!

Nu ska jag fortsätta att slappa runt innan det blir Fångarna på fortet och sedan någon pirates-film. [Love]


Bild från julafton, kass bild men äh..


GOTT NYTT ÅR!


[Tidsinställt inlägg]
Just nu är det nog kramkalas på gång och "Gott nytt år" ropas säkert ut.
Jag undrar hur 2011 kommer att se ut, här nedan har ni mitt nyårslöfte (igen) och jag tänker hålla det!

Mitt nyårslöfte:
Jag skall sluta bli stressad över allt och alla och fokusera på mina vänner igen,
självklart bry mig om skolan också (!).
Jag skall inte vara rädd för att öppna mig för nya människor.
Jag skall låta mig själv ha kul.
Jag skall ha ett bra år!