19.04.2012

Vilken fin dag det är idag, lagom varmt och lite svalkande vind. Idag steg jag upp vid nio, gjorde mig en skål havregrynsgröt med äppelmos och en knäckemacka. Sitter just nu på spårvagnen på väg till skolan, börjar ett idag eftersom vi hade konsert igår. Lite kompensation är aldrig fel. Blir sånglektion med alla som har sång och sedan matte, otroligt skönt med kort dag efter att ha varit i skolan hela dagen igår.

Igår blev det några lektioner, genrep, käk på donken och tittande på ettornas konsert innan det var dags för bästa NM2. Det gick bra och var kul. Blev dock besviken på mig själv för att jag sjöng fel men min fina klass gjorde så att jag glömde det fort, alla gör fel ibland. Det är så man lär sig. Förresten lyckades jag ta de höga tonerna jag varit rädd för att inte klara av och det är jag jäkligt stolt över. :) Tänk att man alltid ska fokusera på det dåliga istället för det bra... Knäppt. Well, ha en fin dag! Puss


13.04.2012

Sitter i min varma mjuka säng och skriver låtar. Jag har kommit en liten bit och påbörjat kanske fyra stycken, fick oväntat massor av inspiration. Lite kul att alla utom en innehåller varsin mening om regn, kanske inte helt otippat med tanke på att det är så vädret har sett ut på sistone. Idag har jag gjort absolut ingenting, inte på ett skönt sätt utan mer stressigt då jag inte fått gjort något alls. Tills nu då, det hade varit bra om jag åtminstone hade en låt färdig men förut hade jag noll lust att sätta mig ner och skriva. Antagligen för att jag intalat mig själv att jag inte kan, att det bara blir dåligt och 'jag kommer ju ändå aldrig att lyckas'. Nu skall de tankarna bort, struntsamma vad som hänt i det förflutna och vad som kommer att hända. Det är bara att sätta sig ner nuet och låta inspirationen flöda, fingrarna skriva och hjärtat tänka. Jag har låtit hjärnan få tänka alldeles för mycket, det är när man tänker med hjärtat som man slutar att vara så självkritisk och låter det inre skrivas med bläck. Det är faktiskt så, tänk att jag äntligen insett det!

Resten av helgen skall ägnas åt min egna lilla låtskrivarverkstad och lite annat kul på det såklart. Gårdagen spenderades förresten hemma hos Olivia där vi bara var. Åt vegetarisk lasagne och bakade kladdkaka, mums. Det var en fin dag som avslutades framför bra serier med mamsen. Thumbs up. Nu skall jag joina badrummet för dusch och lite hemmaspa.


PINKFör en stund sedan klickade jag mig in på forever21 där jag inte varit inne på länge och snubblade på den här otroligt fina men enkla klänning. Ryggen är oslagbar. Jag hade matchat den med en oversize clutch i vitt eller svart {eller varför inte en härlig pastellfärg?}, ett par nätta sandaler eller fina kilklackar och brillor på det. ♥ HÄR hittar ni den.


Just nu...

... älskar jag fransk indie rock, är Loka med smak av vattenmelon och citron det godaste som finns, är jag sugen på chips, är shoppingsuget nästan extremt stort, suktar jag efter ett nagellack i mint, lyssnar jag på en sjukt bra låt vid namn 'Somebody that I used to know', önskar jag att jag hade pengar nog att stilla shoppingsuget, är mina tånaglar lika blå som himlen på sommaren, ångrar jag att jag inte köpte en vit iPhone, vill jag ha en kram eller två och kanske det jag tänker på mest hela tiden - vill jag fylla 18 så att jag kan göra allt det man som sjuttonåring inte får!


Detta riktigt braiga band heter Plastiscines och har en hel del bra låtar, denna, Camera och Bitch är mina favoriter!

11.04.2012

Jag sitter fortfarande i min pyamas, lyssnar på musik och gör ingenting. Men det känns okej, jag har ju ändå en hel vecka på mig att göra roliga grejer. Idag vill jag bara ta det lugnt, titta på film, ta hand om mig själv och andas. Vädret är ju inte så bra, så inga skuldkänslor här inte. Tummen upp. Sen jag skrev sist har jag skaffat gymkort, köpt de finaste vårskorna, haft gofika hemma hos mormor, haft redovisning och inlämning av ett intressesant ämne i naturkunskapen {alla borde kolla upp sitt ekologiska fotavtryck!}, tittat på duktiga treornas genrep av deras sista konsert, besökt min gamla skola med Frida där vi träffade många gamla lärare och elever följt av en fika på det franska cafét, ätit påsklunch med familjen hos min morbor, haft sleepover hemma hos mig med finisarna Frida och Olivia med film, tjejsnack, glass och skratt, gymmat med Frida vilket faktiskt var kul överraskande nog {fast det var inte kul att gå dit/hem i ösregn och blåst med det sämsta paraplyet någonsin, haha.} och igår var jag på födelsedagsfest hos Ronja. Hela arton år fyllde bruden! Det var en riktigt kul kväll med härligt folk, sådant gillas starkt. Nu skall jag nog städa lite, träna pilates och sedan mysa vidare. Puss!