Lace

Det är söndag förmiddag och jag har bara varit vaken i en timme... Har haft så svårt att bli trött på sista tiden så jag har varit vaken sent in på nätterna och sedan haft jättesvårt att somna för förkylningen, så det har inte blivit mycket sömn för mig inte... Aja, när jag ändå inte mår bra så gör det inget om halva dagen är bortkastad.
 
Finns det något mysigare än att sätta sig i en varm säng med täcket på, titta på någon bra serie och äta en god frukost? Tror nästan inte det, så det är det jag har gjort tills nu. Vad jag ska hitta på resten av dagen vet jag inte, tänkte dock baka lite nu och får nog arbeta med projektarbetet efteråt. Men i det stora hela blir det väl te och seriretittande idag. I morgon ska jag ju vara pigg och kry och fira det nya året med härliga vänner. Nu: bakdags!
 

Christmas Gifs

 
Är så otroligt tacksam över dessa fina julklappar jag fått. Speciellt för kameran jag fick på juldagen, blev så förvånad över att jag fick den. Tack mami och papi! Tycker verkligen om allt och jag hoppas att alla jag har köpt till tycker om deras julklappar från mig, hihi. Vad har ni fått i julklapp?

Lördagskväll

Befinner mig i min säng med finaste spetspjyamasen på, lyssnar på feel-goodmusik och spanar in rean på olika webshoppar. Sov riktigt dåligt i natt och när jag vaknade efter ytterst lite sömn dunkade huvudet och det var bara att välkomna en förkylning. Istället för att ha tillbringat dagen med vänner har jag alltså suttit här. Druckit te, ätit marsipangrisar och några hembakta pepparkakor med kristyr, tittat på ett par avsnitt av Vampire Diaries, fotat mina ben i ren tristess, målat naglarna och provat mina nya fina tillskott till garderoben. Även fast jag nu faktiskt mår riktigt taskigt så tillåter jag inte mig själv att ta det lugnt, eller jag har ju tagit det lugnt men blivit sjukt stressad över att jag inte har gjort något särskilt. Måste lära mig att tagga ner...
 
Well, både igår och i torsdags blev det shopping och fikor med Olivia. Kul! Två nya toppar, ett par byxor, träningstights och ett par skor jag fyndade för ynka 99 riksdaler är nu i min ägo. Låter lite för att ha spenderat två dagar till just shopping men jag vill ju inte spendera alla mina pengar på en och samma gång... Inväntar vårens nyheter, hihi. Nu skall jag fixa lite med min nya collageram och sedan titta på ett till avsnitt av Vampire Diaries. Jag förstår inte varför jag inte har tittat på det tidigare?! Har bara sett tre avsnitt men tycker redan att den är SÅ himla bra och grabbsen i serien är ju inte så dumma att titta på... 
 


 

Jul på Liseberg

 
Ett par bilder från den tjugotredje då jag, min mamma och moster var på Jul på Liseberg. Anledningen till varför jag ser ut som en tvättbjörn är för att snöstorm inte går så bra ihop med mascara, haha. Förutom att det var piskande kallt var det supermysigt.

Annandag jul

God fortsättning på er! Jag hoppas att ni fick en lika fin julafton som jag fick, det är alla värda. Julafton såg ut som den alltid gör med lång förberedelse innan gästerna kom, glöggmys framför Kalle Anka, julbord med massor av god mat, det hysteriskt roliga julklappsspelet, julgodis i stooora mängder, julklappsutdelning, tårta och bara mys hela kvällen. Kvällen rundades av med »Tomten är far till alla barnen« vilket är i princip den bästa filmen någonsin. SÅ himla rolig. Julafton hade nog inte kunnat bli bättre, trots att vi skippade midnattsmässan i år igen. Det börjar bli en tradition det, att planera in det men sedan strunta i det. Haha. I år måste jag ha varit väldigt snäll men tanke på de fina klapparna jag fick, tack snälla. Jag måste säga att julafton är den bästa dagen på hela året. Födelsedagar och varma sommardagar i alla ära men en dag som enbart går ut på att umgås och ge till andra är ju bara så underbar. Love it! ❤
 
Juldagen startade med julfrukost, åkte sedan och köpte en av mina föräldrars julklappar till mig, tog det lite lugnt, åt julbord i går också {mums} och på kvällen blev det väldans mys med Olivia på bio! Köpte en varm choklad inne på cafét på bion innan filmen började, sååå gott. Vi såg den svenska filmen »Blondie« vilken var jättebra! Jag älskar svenska filmer, de känns så äkta och är ofta väldigt fina. Tummen upp alltså! Efter att ha tryckt i mig massor av popcorn och eftertexterna började rulla begav vi oss till baren i samma byggnad, vi köpte varsin hallonmojito och satt där och tjötade i vad som kändes som flera timmar. Men det var nog bara två... Härligt var det i alla fall. 
 
Idag tog jag mig en liten sovmorgon och halvligger nu i sängen sådär gött. Har börjat att titta på Askungen men det känns så fel när det är engelskt tal så jag ska nog gå och hitta på något annat... Om ett tag bär det av till mormor för gofika och allmänt chill resten av dagen. Passar bra såhär på annandagen. I morgon blir det dock shopping, mellandagsrean here I come.
xoxo
 
 

Dan före dopparedan...

Med en hemmagjord mozartkula och ett glas julmust bredvid är jag redo att inta kvällen före den stora dagen, hihi. Är nyss hemkommen från ett otroligt mysigt besök på Jul på Liseberg med mamma och moster. Kallt som attan var det, men det var det värt. Vi strosade runt där bland alla fina ljus, köpte varsin varm choklad med grädde {mycket av det dessutom, mums}, jag och min moster gick in på spökhotellet vilket var skitkul, köpte fudge, spelade på hjul, jag körde racerbil i spelhallen haha och bara mös där i snöfallet. Eller ja, snöfall är väl att underdriva. Ute är det snöstorm, till min stora glädje. Äntligen får vi en vit jul! ❄
 
Hela denna vecka har varit jättemysig och rolig, det har varit mycket rep inför skolavslutningskonserterna och julmys hemma i form av julklappsinslagning och bakning. I onsdags hade vi julavslutning och min ensemblegrupp hade äran att spela på både vår skolas avslutning och skolans bredvid, totalt blev det tre jätteroliga gig. Vi körde lite svenskt upptempo; Miss Li's version av "Första gången", Mando Diao's "Dance with somebody", Royal Republic's "Gun Tommy" och "Jag såg mamma kyssa tomten" vilken vi arrade om så det blev lite roligare. Sjukt kul! Sen körde vi även kör med hela klassen där vi sjöng två fina jullåtar. Kommer att sakna det här, det här var ju faktiskt den sista julavslutningen någonsin... Well, firade jullovet med god lunch och fint häng med en fin Olivia. Mys. De senaste dagarna har jag tillbringat med familjen och julgodisverkstad men har även hunnit hänga lite med vänner, tipptopp. 
 
Resten av denna uppesittarkväll ska tillbringas med familjen, julgodis, glögg och »Grinchen«. Kan knappast bli bättre. Tänk, i morgon är det julafton. Mysigt! 
 

+++

 
Svart kan uppfattas som tråkigt, speciellt om man bär plagg i svart från topp till tå, men det behöver det inte vara. Genom att mixa olika texturer och material kan det bli riktigt snyggt. Här har jag en superfin peplumtopp med utstickande blommor från Topshop, helt vanliga matta svarta jeans från BikBok, ankleboots i skinn med fina detaljer från Scorett samt en otroligt fin clutch med med pärlor från Twist & Tango. Denna ensemble hade jag mer än gärna burit en utekväll på stan.

Tredje Advent

 
Tredje advent, mys. Sitter i vardagsrummet med tre av ljusen i adventsljusstaken tända och letar efter recept på julgodis. Nästa vecka blir det julgodismakeri för hela slanten, ett måste på julen. Är lite smått ledsen över att snön nästan har smält bort helt under natten och att vi förmodligen inte får en vit jul. Jag som hoppades på det... Det hade varit så himla mysigt. Men, det finns ju inte mycket som kan göras åt det. Idag har jag haft en lugn söndag vilket var behövligt. Åkte iväg i förmiddags och köpte den allra sista julklappen och fyndade lite underkläder i en butik som ska flytta men efter det har det inte hänt så mycket. Gjorde en varm choklad på varm mjölk och hackad marabouchoklad förut, mums. Drack det till de senaste avsnitten av julkalendern, jag tycker  faktiskt att julkalendern är helt okej i år. Den kan ju inte slå förra årets och inte minst 'Julens Hjältar' vilket är min absoluta favorit. Men den är lite smårolig. Well, i kväll skall jag nog unna mig lite hemmaspa, var ett tag sedan jag hade det. Ansiktsmask, peeling, hårinpackning, läppscrubb, manikyr & pedikyr och sedan att smörja in kroppen i någon härlig kräm. Härligt.
 
Gårdagen var otroligt mysig med pepparkaksbak, byte av julklappar och middag hos Frida. Även fast vi åt mycket av degen, hehe, blev det mååånga peppisar. Smaskigt. Älskar att göra sådant, bara umgås, prata och baka. Tack för dagen, du! Kvällen avslutades med julfilm och marabou mintkrokant, mums.
 

14 December

Äntligen fredag. I dag blir det musik hela dagen i form av ensemble och sedan körsång. Blir nog jättekul! I går körde vi järnet på ensemblen så det börjar bli bra nu. »Deck the halls« och »Jul, jul, strålande jul« skall vi sjunga i kör, hela klassen, hoppas att det blir bra! Men det blir det säkerligen. Efter plugget skall jag gå och inhandla några julklappar och sedan blir det myskväll.
 
Kom förresten och tänka på att det är den sista julavslutningen någonsin nästa vecka och bara 168 dagar kvar till studenten. Det är inte så mycket egentligen, med tanke på hur fort tiden går. Får nästan beslutsångest över om jag tycker om det eller inte... Men det är väl bara att ta en dag i taget och njuta. För, även om många säkert inte skulle erkänna det så är det roligt att gå i skolan. Om man räknar bort inlämningar och prov såklart, haha. Ha en fin dag!
 
 
 

Med glitter i håret

Har precis tittat på favoritserien, Revenge, som alltid varje torsdag. Spänning, drama och romantik. Allt i ett, det kan ju inte bli bättre. I kväll skall jag nog lägga mig tidigt, är helt slut och behöver nog den där extra timmen jag annars spenderar åt annat. 
 
I dag trotsade jag kylan och körde på klänning, fast med strumpbyxor under mina leggins frös jag faktiskt inte alls. Denna söta lilla klänning är köpt inne i en liten butik här i Göteborg. {Chelsea} Självklart hade jag glitter i håret dagen till ära. ღ
 
Well, nu ska jag sova. Natti, natti.
 
 

Natten går tunga fjät...

Åh, vilken mysig kväll. Jag och la familia köpte med oss saffransgifflar och julmust {vi missade att lägga in mina lussebullar i frysen så de är stenhårda nu, haha.} och begav oss sedan hem till käraste mormor. Vi ringde på och sjöng luciasången, hon hade ingen aning om att vi skulle komma så det blev en liten överraskning där. Vi satt där i hennes kök i ett par timmar, fikade och pratade om allt. Himla fint. 

Favourites

Dessa ting är små favoriter just nu. ❥ En liten söt kabukiborste från tikei som fungerar perfekt till min lilla gröna concealer. Ett underbart läppbalsam i doft av mint av märket Figs & Rouge. En liten miniparfym från Love & Toast som doftar rosa grapefrukter, åh. Ett fantastiskt armband jag fick i födelsedagspresent av mina fina föräldrar i år. Men den bästa lilla saken av de alla måste vara min söta snöglob som jag just nu har vid sängen. Jag blir som ett litet barn och allting känns möjligt när jag skakar på den så att glittrer ringlar ner. 
 
 

Lucia

Glad lucia på er! Har haft en såå mysig morgonen med tomtegröt och Lucia på tv. Blir bara så avundsjuk på de som är med i alla körer och får sjunga fina låtar vid den här tiden på året. Det var tänkt att jag skulle söka in till olika körer nu till hösten men varför det aldrig blev av vet jag faktiskt inte... Känns dumt nu. Verkar ju så otroligt roligt! Vi har ju körer till både jul och sommar i skolan, det är ju obligatoriskt, och så gick jag i en kör förra året men det blir ju inte på samma sätt... Tyvärr. Nåväl, det är bara att söka in nästa år. I kväll skall vi i alla fall lussa för mormor så det blir kul! Vi gjorde det förrförra året och det var riktigt uppskattat, mysigt var det också för den delen. Så det blir att packa ner de hembakta lussebullarna och några peppisar, på med glitter runt håret och sjunga utanför hennes dörr. Hihi. Nej, nu måste jag springa ner till spårvagnen. Har det sista provet för i år idag, så önska mig lycka till!
Puss
 
Glad lucia på tre bast, hihi. 

Pink Glitter

Idag var jag klädd i detta enkla men fina. Den glittriga, stickade tröjan är hur mysig som helst dessa kalla vinterdagar. Fast, jag saknar att kunna klä mig i klänningar och kjolar. Älskar det. Men men, nu är det vinter så jag får vänta lite till... För övrigt förstår jag mig inte på min kamera längre. Nog för att det alltid är ganska svårt för många att få till bra bilder när det är mörkt ute men detta är ju inte bra någonstans! Från att ha varit min underbara lilla kompaktkamera som tog bilder näst intill som en systemkamera blir bilderna bara... gryniga och tråkiga. Men, det kanske inte är så konstigt i och med att jag har haft den ett antal år nu... Högst upp på önskelistan i år står därför en kamera. Hoppas.
 
Tröja och jeans från Gina Tricot. Halsband från Glitter. + boots och vinterjacka.
 

Makeup

Jag tänkte dela med mig av min vardagliga sminkrutin och samtidigt tipsa om produkter jag använder varje dag. Här har jag dock inte tagit med ögonskuggor och sådant roligt, detta för att mina borstar inte är de bästa och inte ger ett så bra resultat så jag använder det tyvärr sällan.
 
Det första jag gör, om jag är duktig nog att komma ihåg det, är att prima ansiktet. Detta är för att förbereda huden för foundation. Huden jämnas ut och blir silkeslen och alltså lättare att jobba med när man applicerar foundationen. Primer hjälper även till att få sminket att hålla längre. Den vänstra är en primer från Murad, den är färgad så man behöver inte applicera så mycket foundation efteråt. Den har jag bara hunnit testa en gång men den är riktigt bra! Den högra är från Maybelline och det första ordet som kommer upp i huvudet är: silkeslen. Det är just vad huden blir.
 
Concealer är det första jag börjar med och trion på bilden är otroligt bra concealers från tikei.se. Vanligtvis börjar jag med den gröna och den använder jag för att täcka röda områden. På mig blir det näsan och kinderna. Detta är en mirakelprodukt enligt mitt tycke och rodnaderna försvinner på ett kick. Den rosa använder jag under ögonen för att täcka blått och den beiga efteråt för att ljusa upp under ögonen samt täcka specifika blämmor. De två sistnämnda fungerar lika bra som den gröna, tips tips!
 
Mina foundations är även de från tikei och rekommenderas starkt. I och med att de är i puderform kan man själv välja hur mycket eller lite täckning man vill ha, det blir en väldigt fin finish oavsett om man kört på light eller full coverage. Like it! Jag har även en flytande foundation, en BB-cream och en färgad dagcreme jag kör på ibland men dessa två är de produkter jag använder mest.
 
Efter foundationen applicerar jag puder och beroende på vilken sorts foundation jag använt tar jag någon av dessa två. Den första är i märket Isadora och det andra från tikei. Jag använder tyvärr varken rouge eller solpuder, har helt enkelt inte hittat de perfekta.
 
 
Efter att ha gjort allt vad bas heter blir det dags för ögonen och då kammar jag först till brynen, böjer ögonfransarna och applicerar sedan mascara. Min nuvarande mascara är den bästa jag någonsin provat. Den är från märket Lancome och helt underbar. Jag köpte ett set där man fick denna mascara och tre små minimascaror för ett presentkort jag fick när jag fyllde år. Jag kommer nog aldrig kunna gå tillbaka till lite mer 'budgetvänliga' mascaror efter dessa, inte så bra med tanke på min stackars student-plånbok...
 
Det roligaste av allt måste vara läppstift. Vare sig det är nudefärger, starkt rött eller mörkt åt det lila hållet så kan det verkligen lyfta sin look. Jag är lite sugen på att införskaffa mig ett läppstift åt det mörka, bäriga hållet. Perfekt nu till vintern, rött är också prima vid denna årstid. Blek hy + mörka läppar = sant. Det blir lite Snövit-känsla över det hela, rådiggar det.
+++

Wednesday

Brrr... Befinner mig just nu i skolan och har lite rast. Kallt som attan är det, men vi kollar på "En julsaga" så det är det värt. Den filmen är ju hur mysig som helst! Dagen började med ensemble, det gick väl helt okej där. Det hade kunnat gå mycket bättre men nu har vi satt grunderna så det är bara att nöta, nöta, nöta. Min grupp skall spela på julavslutningen nästa onsdag, kommer nog att bli jättekul! Lite skillnad från det förra gymnasiet vi gick på kan jag tänka mig. För övrigt skall det bli så otroligt skönt med jullov, det är jag faktiskt värd efter allt slit. Det kommer att bli mycket julmys med familj och vänner, shopping och avkoppling då. Längtar. Well, efter skolan blir det plugg inför provet i morgon och i kväll skall jag faktiskt unna mig en kopp varm choklad och läsa ikapp alla ELLE jag lagt undan nu i höst. Jag har inte kunnat koppla av tillräckligt mycket för att kunna läsa den tidningen, på något konstigt vänster. Men det kan nog vara så eftersom att det har varit en slags unna-mig-tidning som jag får läsa när jag avklarat något, haha. Men det är faktiskt en bra sporre när man kämpar med något. 
 
Nu skall vi se det sista! 
xoxo
 
Idag gosar jag i min nyinköpta halsduk jag fyndade för bara trettio riksdaler på H&M. Love it!
 

Tisdagskväll

Det är så typiskt att internet alltid kopplas ner när jag har massvis med inspiration och lust att skriva. Som ni kanske märkt har internet inte fungerat på ett par dagar men nu funkar pappas så jag lånar hans dator en stund…

Well, well. Jag har lagt politikplugget åt sidan en stund, det är tur att jag har en dag till på mig för hälften av allt som står vill inte fastna. Kanske har hjärnan fått nog av allt plugg och gått på jullov tidigt? Haha. Nu har jag i alla fall bara ett prov och en inlämning kvar, sedan kan jag njuta av allt som julen innebär. Det måste vara den bästa tiden på året. Utan tvekan. Mamsen och jag pyntade lägenheten tidigt i år, men varför inte? Det är ju roligare att kunna njuta längre! Vi har till och med tagit upp och pyntat granen tidigare än vi brukar, men det är ju så härligt! Det finns inget mysigare än att stiga upp på morgonen och se en stor och fin gran lysa upp i vintermörkret. Nu ligger det också julklappar under granen så det kan ju knappast bli bättre. Värt att tillägga är att julklapparna är ifrån mig… Jag är nästan färdig med julklappsinhandlandet och är otroligt nöjd. Jag skulle kunna gå och köpa en till julklapp till varje person, tycker att det är så himla roligt! Men det räcker nog med det jag har, haha. Visst är det kul att få ta emot julklappar men det bästa är ju att ge. Särskilt när man har prickat in helt rätt och man ser hur glada de blir. Åh, får nästan pirr i magen av att tänka på det…

Julklappsshopping, lussebak, en fika med Fridis och annat häng med vänner har jag tillbringat min vecka åt. Hur mysigt som helst. Det blev även utgång i fredags med grymma Emelie och två killkompisar. Det var sååå kul och jag vill tillbaka nu, nu, nu! Lika kul var det ju inte dagen efter, men äh. Det var det värt. Dansade i princip hela tiden, fick lite ont i fötterna. Haha!

Nu ska jag nog plugga lite innan tisdagsmys. ❥
 

Celebration

 
Ett par bilder från en underbar kväll och natt, puss på er som förgyllde min dag! 
Emelie, Frida, Olivia, Joanna, Anton, Sara, Lisa, Sarah, Guilietta & Ronja. ❥

Tredje December

Hi lovelies  
 
Benen är rakade, håret tvättat och naglarna lackade. Halvligger i soffan och ska snart börja med plugget tänkte jag. Första advent igår var den sämsta någonsin, med 40 graders feber låg jag i sängen hela dagen. Föräldrarna mina hade dukat upp jättefint inför middagen men det enda jag kunde få i mig var en risifrutti, och den i sängen. Min dag gick i princip ut på att titta på Andra Avenyn och sova. Hemskt tråkigt. Well, idag är det en ny dag! Även denna dag med feber, dock inte lika mycket som igår. Tur!
 
Jag har haft mycket på gång och mycket att tänka på, har även gjort om bloggens utsida. Därav dålig uppdatering, tyvärr. Vad har jag hittat på de senaste veckorna då? Jag har fyllt 18 år och spenderade min födelsedag med skola, mysig middag med la familia och Twinight med Olivia. Det var en bioupplevelse som heter duga! Jättekul var det och värt, trots att jag var en levande zombie dagen efter. Tre dagar efter min stora dag hade jag ett väldigt mysigt och roligt födelsedagsfirande hemma hos mig med mina närmsta vänner. Tack till alla ni som kom! Gillar er väldigt mycket. ❥ Det blev såklart också utgång och det var grymt kul! Vi var ett gäng som hamnade på Parken och vi dansade loss i vad som kändes som en halvtimme, när det faktiskt var ett par timmar. Awesome. Hade lite födelsedagsfirande med kära mormor och min moster dagen efter och körde även för första gången den helgen. Det var lite läskigt men övning ger färdighet. Jag har inte satt något mål på när jag ska ta körkortet, det blir bara stressigt och fel så jag tar det i min takt. Det blir säkert bra det. Annars har jag umgåtts med vänner, tränat, beställt min fina studentmössa och äntligen satt in tandställningen. Det sistnämnda var verkligen på tiden, som jag väntat och längtat. Nu är det bara att vänta på att ta ut den, men det är ju ett tag kvar haha.