Birthday Girl


12.11.2012

Här sitter jag, sjutton år, och inväntar tolvslaget. Om bara tre timmar fyller jag 18 och det ska i morgon firas med en cider ute med ett par vänner, middag och tårta hemma med familjen och sedan Twinight med bästa Olivia som jag sover hos efteråt. Kan inte bli bättre! På fredag blir det lite festligheter hemma hos mig med mina närmsta vänner och sedan en efterlängtad utgång. Har riktigt höga förväntningar så jag hoppas att verkligheten lever upp till dem! Det skall hur som helst bli otroligt skönt att fylla arton.
 
Sedan sist har jag hunnit med en urmysig spontan biokväll med fina Joanna, vi såg Hypotisören och den var riktigt bra! Jag älskar att göra saker sådär spontant, det är bara så synd att man som student inte riktigt kan göra det så ofta som man skulle vilja utan att det svider i plånboken... Well, en artonårfest har jag också varit på! Gick dessutom med en vän jag inte träffat på flera år. Hon är fin hon och saknad, min gamla bästis. Nationella proven i svenska, utdragning av två tänder (ouch) och häng med vänner är väl det jag har haft för mig annars.
 
I lördags var det Sara som skulle firas, då med maskerad. Sjukt kul! Frida och jag satt hemma hos mig och klädde ut oss, himla roligt att göra sig i ordning tillsammans. Jag var en älva med rosa vingar, trollspö och fjärilar i håret. Lyckades också med en fin sminkning, åh vad jag älskar maskerader! Upplägget var förresten så klockrent och roligt att jag måste berätta om det... Sara hade gjort en tipspromenad med frågor om henne som gick från hennes hus ner till en liten stuga där festen var. Där serverades det tacos, tårta, lekar och allmänt kul häng. En av de bästa och roligaste festerna helt klart! 
 
Nu skall jag spendera de sista timmarna med lite nagellacksmålning och soffmys med mami, natti natti.
 
 

DREAMS

 
Nu äntligen börjar stressen och allt viktigt som inlämningar och prov avta, i alla fall för stunden. Det dröjer väl inte länge tills det blir intensiva pluggveckor igen. Jag trodde att tredje året skulle vara raka motsatsen till vad det har varit. Men, när jag tänker efter var både ettan och tvåan ganska lugna och stressfria. Om man räknar bort min förmåga att stressa upp mig. Så det kanske inte är så konstigt att det är mycket nu? Jobbigt är det i vilket fall. Just idag är det 211 dagar kvar tills jag tar studenten. Tvåhundraelva. Samtidigt som jag längtar så mycket till den stora dagen då man kan lämna alla bekymmer från det här stadiet i livet bakom sig, så vill jag inte. Det känns läskigt att inte kunna träffa vännerna varje dag, att ha det som självklarhet att de kommer vara där, och fasta rutiner. Fasta rutiner har jag förhoppningsvis ändå med jobb eller vidareutbildning men, det kommer inte att bli på samma sätt.
 
Jag vet ju inte heller vad jag vill bli när jag blir stor. Det finns så otroligt mycket jag vill göra. Jag vill bli professionell sångerska, jobba med mode på något sätt jag inte har listat ut än, plugga vidare och läsa massor av roliga kurser som franska, tyska, journalistik, musik, mode och media. Samtidigt som jag vill se mig om, resa jorden runt och upptäcka världen ur min synpunkt. Ta del av andras kultur. Jag vill så hemskt gärna kunna ha som självklarhet att jag kommer att sitta på en uteservering och äta macaroons vid Eiffeltornet i soliga Paris, åka skidor i alperna, bada i varma källor på Island, åka på en roadtrip genom USA, spendera en månad eller två i Asien, åka på weekends till storstäder i Europa och semestrar i Europas varma länder. Jag vill se mig om helt enkelt.
 
När det gäller jobb vill jag göra ett namn av mig själv, det är inte så att jag har som mål att bli känd utan bara att lämna ett spår av mig. Att folk ska veta att Anna Hoffre har levt på denna jord och hon har gjort si och så. Jag tänker inte ha ett tråkigt nio- till fem jobb där man sitter bakom en dator och jobbar med siffror. Jag vill leva loppan och jobba med det JAG tycker är kul och blir glad av att göra. Det är precis det jag ska göra också. För att toppa det hela ska jag ha en superfin lägenhet belägen i stan med spegeldörrar, en walk in-closet och det största badkaret på marknaden. Antingen här i underbara Göteborg, i Stockholm eller kanske någon helt annanstans som i London, Paris eller på Manhattan? Det är drömmarna som styr och det är drömmarna jag tänker följa, vad som än händer. Varför drömma livet när man kan leva drömmarna?

SKINCARE

Efter att ha blivit negativt överraskad och inte alls nöjd med mina förra hudvårdsprodukter från Lumene, den gula serien för normal/blandhy, så har jag införskaffat mig dessa produkter från L300. Jag har hört massor av bra saker om detta märke och att det är ifrån apoteket är ju super, då vet man att det är bra produkter. Produkterna från L300 är dessutom låga i priser så plånboken tar inte allt för stora skada. Jag hoppas att dessa fungerar på mig så att jag äntligen har hittat rätt. Det är ju så att man måste testa sig fram för att hitta de produkter som passar en bäst. 
 
Fint citat där också. +++